Home TEMA DANA RUDNIK LITIJUMA NAPRAVIĆE GENOCID NAD SRBIMA! SLEDI NAM ETNIČKO ČIŠĆENJE POLA SRBIJE...

RUDNIK LITIJUMA NAPRAVIĆE GENOCID NAD SRBIMA! SLEDI NAM ETNIČKO ČIŠĆENJE POLA SRBIJE I DELA SRPSKE!

805
0
SHARE

Gde ima logike da neko tako besomučno gura proizvodnju litijuma u Srbiji, koji će biti tako skup, mnogo skuplji nego njihov konkurent u Nemačkoj koji će se praviti po ekološki bezbednoj tehnologiji, za razliku od ove u Srbiji koja će biti mnogo opasnija.

I da li je razlog zapravo da neko napravi ekološќi akcident, da neko izvuuče osigurač i proizvede ogromno raseljavanje stanovništva, upitao je profesor dr Duško Kuzović, arhitekta i jedan od osnivača Patriotskog bloka, gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

Upitan da li je moguće da neko preko rudnika litijuma želi da napravi genocid nad Srbima odogvorio je da smo mi takođe u ratnoj zoni, „samo se ko nas rat sprovodi drugim sredstvima, a ne bombama kao u Siriji ili Iraku“.

– Jednostavno je stvoriti da nemaš više vodu koju ćeš da piješ, nemaš hranu koju ćeš da jedeš, i ti su mu stvorio sve razloge da se iseli odatle – istakao je dr Kuzović.

On je rekao da je projekat Jadar „ubistvo sa predumišljajem“ Zapadne Srbiju, Srema, Beograda, ali i Semberije u Republici Srpskoj.

Govoreći o incidentima, požarima i havarijama u EPS-u, rekao je da bi jedini saboteri ovog javnog preduzeća moglči biti oličeni u Vladi Srbije, predsedniku Vučiću i rukovodstvu EPS-a.

– Ako oni sebe smatraju diverzantima i saboterima, onda jeste bila sabotaža – istakao je on.

Na reči predsednika Vučića da se desio manji požar u Termoelektrani Nikola Tesla, upitao je „zašto je onda stao Blok 1“.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

– Drugo, taj blok je sveže remontovan ne bi trebalo da ima takvu vrstu problema. Takođe, dolaze informacije da je sama turbina puštena u rad mimo propisane procedure, tako da je proizvođač povukao garanciju – naglasio je prof. Kuzović.

On je govorio i o drugim šokanitnim problemima u EPS-u, koje se kriju od javnosti.

Prema rečima Kuzovića, nije moglo da se 97 hektara poljoprivrednog zemljišta prve klase koje je dobio Ling Long kod Zrenjanina, konvertuje u gradsko građevinsko, jer je „Zakonom o poljoprivrednom zemljištu to zabranjeno“.

– I to ne samo za njivu prve klase, već i za njivu druge, treće, četvrte i pete klase. Druga stvar, od dva miliona podnetih zahteva za legalizaciju, sigurno jedna trećina stoji zbog toga što ne mogu da reše konverziju zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište.

Zašto oni imaju toliko malo prava i manje prava nego neki Kinez koji dođe, tresne lovu i kaže „hoću to!“? – upitao je gost Helmkasta.

On je govorio i o drugim temama, a opširnije možete saznati ako pogledate emisiju:

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here