Home TEMA DANA PROFESORKA EKONOMIJE: “MORAĆEMO DA VRATIMO TIH 100 EVRA- SLEDI SMANJENJE PLATA I...

PROFESORKA EKONOMIJE: “MORAĆEMO DA VRATIMO TIH 100 EVRA- SLEDI SMANJENJE PLATA I PENZIJA..”

1384
0
SHARE

Na pitanje šta će biti posle korone i kako će pandemija uticati na ekonomiju u Srbiji i plate građana, profesorka Popović je odgovorila:

– Kada bi ovo bila ekonomija koja radi na tržišnim pravilima i gde je na snazi vladavina zakona i prava, trebalo bi da se smanjuju plate, jer drugačije poslodavci ne bi ni ostajali.

Otišli bi u velike gubitke, a mnogima bi se i firme zatvorile. Međutim, pošto ovde nijedno pravilo ne važi, vi možete kako god da prognozirate sa mogućnošću da pogodite.

Biće naravno mnogo bolje, život će da se nastavi tamo gde je stao. Ako za nekih mesec dana sve krene u napred, do kraja godine će biti odlično. Sve zavisi koliko će ovo trajati.

Štete su, naravno, ogromne, ali će i rast posle ovih ogromnih šteta biti veliki. Jednostavno, život je jači od smrti, kako god mi procenjivali.

“Vučiću, hoću li imati platu veću od Norvežana”?

Jedna od svežijih Vučićevih izjava jesto i to da je Srbija “veoma uspešna” i da ćemo ove godine biti “prvi ili drugi u Evropi i po stopi rasta, ali i po visini primanja”.

– Je l’ to znači da ćemo imati veći rast i da ću ja imati veću platu od Norvežana? Što bi rekao naš narod: “Bog ga čuo”. No, da se uozbiljimo, čovek je kenuo u predizbornu kampanju u kojoj je uvek prisutan.

Od kad znam za njega, od 90-tih godina, ta kampanja nije prestajala. Mislim da će sada još da doda gas i da ćemo čuti svašta.

Nije problem to što on priča, problem je što on donosi gotovo sve odluke. Niko drugi ni za šta nije odgovoran u ovoj zemlji osim njega.

Videla sam jedan divan komentar za premijerku Brnabić. Bilo je rečeno da je ona fatamorgana, a to ne postoji. Niko ovde ne postoji, osim Vučića – zaključila je Popović.

(direktno.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here