Home TEMA DANA „PROCURELI“ ZAPANJUJUĆI PODACI: MAKRON NAMERNO VODI FRANCUSKU KA POČETKU GRAĐANSKOG RATA! EVO...

„PROCURELI“ ZAPANJUJUĆI PODACI: MAKRON NAMERNO VODI FRANCUSKU KA POČETKU GRAĐANSKOG RATA! EVO ŠTA STOJI IZA SVEGA..

759
0
SHARE

Francuske vlasti ciljano i namerno podstiču verski sukob u zemlji, sledeći svoje interese, rekao je ruski politikolog Dmitrij Kulikov.

Poslednjih nedelja zabeležen je nagli porast radikalnog islama u Francuskoj. Razlog za ovo bila je reakcija zvaničnog Pariza na brutalno ubistvo učitelja Samuela Patija, koji je učenicima pokazao u okviru lekcije o karikaturama slobode govora proroka Muhameda. Šef države Emanuel Makron nazvao je incident „islamističkim terorističkim napadom“.

U mnogim delovima sveta pristalice islama tumačile su Makronove reči kao ličnu uvredu. U samoj Francuskoj, nakon ubistva Patija, dogodilo se još nekoliko surovih zločina.

Prvo je 21-godišnjak rodom iz Tunisa ubio troje stanovnika Nice u lokalnoj bazilici Notr Dam, a zatim je u Lionu nepoznati muškarac dva puta pucao u sveštenika Grčke pravoslavne crkve.

Politikolog Dmitrij Kulikov, komentarišući trenutnu situaciju u Francuskoj, izrazio je mišljenje da vlasti evropske države namerno preduzimaju destabilizujuće korake.

Prema njegovom mišljenju, Pariz je izvršio duboku analizu trenutne krize, čiji je rezultat pokazao potpuni nedostatak političkih i ekonomskih izgleda zbog sloma projekta ujedinjene Evrope.

Iz tog razloga, postoje opravdane sumnje da se veruje da je antiislamska tema koju naduvava francusko rukovodstvo pažljivo planirana operacija.

„U Francuskoj je u toku opasn specijalna operacija sa zadatkom – građanski sukob, sve do građanskog rata, kako bi se ojačala moć i izvršilo neophodno čišćenje protivnika“, – rekao je Kulikov.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here