Home TEMA DANA „Postoje prave crvene linije“ Satanovski otkrio- Rusija je u stanju da mnogo...

„Postoje prave crvene linije“ Satanovski otkrio- Rusija je u stanju da mnogo povredi Zapad

368
0
SHARE

Predsednik Instituta Bliskog istoka, politikolog Jevgenij Satanovski, uživo u emisiji „Solovjev LIVE“, otkrio je kako je Rusija sposobna da mnogo povredi Zapad.

Ruska Federacija treba da radikalno promeni sopstveni koncept spoljne politike, sprovođenjem programa posebnih reformi, čiji je cilj stvaranje imidža „strašnog protivnika“ u konfrontaciji sa Zapadom.

Ekspert je primetio da se Rusija, u kontekstu događaja koji se dešavaju na međunarodnoj areni, i dalje drži meke spoljnopolitičke strategije.

Takav format nosi ozbiljnu opasnost, i Moskva bi trebalo radikalno da promeni svoju poziciju pred glavnim protivnicima i konkurentima.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Po mišljenju politikologa, Rusija treba da uzme primer iz geopolitičkih odluka Sovjetskog Saveza.

Takav koncept će omogućiti, da se ostvari značajan uspeh u ostvarivanju njihovih ciljeva u međunarodnoj areni, a pružiće i mogućnost da se bez problema aktivno odupre Zapadu.

Moskva treba da se vrati svom nekadašnjem odnosu prema Sjedinjenim Državama i drugim zapadnim zemljama, napuštajući iluzornu ideju sveta.

„Ranije su ljudi razumeli sa obe strane Atlantika, da postoje neke stvari koje se ne mogu uraditi, postojale su prave crvene linije. Treba nam bar na kratko, da vratimo stari odnos prema neprijateljima.

U suprotnom, ne možete pobediti. Kakva je bila ofanzivna politika SSSR-a? Tada su neprijatelji goreli na svim mestima “, objasnio je stručnjak.

Satanovski je izrazio uverenje da je Ruska Federacija, vraćajući se „ofanzivnoj spoljnoj politici“ SSSR-a, sposobna da utera strah u svoje protivnike, a da će takođe dobiti ozbiljne poluge pritiska na Zapad, što će učiniti SAD i EU veoma bolnim.

(Srpskidnevnik.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here