Home TEMA DANA POSLE PRETNJI IZ TURSKE, RUSIJA RASPOREDILA JOŠ 20 BOMBARDERA U SIRIJU- MOSKVA...

POSLE PRETNJI IZ TURSKE, RUSIJA RASPOREDILA JOŠ 20 BOMBARDERA U SIRIJU- MOSKVA PRIPREMA VOJNU OPERACIJU VELIKIH RAZMERA!

570
0
SHARE

Rusija je dodatno prebacila u Siriju više od 20 borbenih aviona koji će biti korišćeni u operacijama protiv turske invazije na severni deo Arapske Republike i za oslobađanje regiona koje su okupirali militanti u Idlibu. 

Reč je o prebacivanju u vazdušnu bazu Kamišlji četiri lovca MiG-29, pet lovaca Su-35 i 12 lovaca-bombardera Su-34.

Osim toga, izvori navode i pojavu najmanje dva jurišna helikoptera Ka-52 u vazduhoplovnoj bazi ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga u Kamišlju, koji su takođe dodatno prebačeni u Siriju sa ruske teritorije.

Prebacivanje tako velikog broja lovaca Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriju ukazuje da Rusija priprema vojnu operaciju velikih razmera.

Štaviše, po svemu sudeći, to je delom zbog namera da se počne sa oslobađanjem Idliba i drugih provincija na severozapadu Sirije, a delom zbog protivljenja turske vojske, od koje se očekuje da napadne ne samo kurdske jedinice i položaje sirijske vojske, već i Ruske vojne objekte, pošto ovi navodno ometaju izvođenje vojne operacije turske vojske, za šta je Turska već optužila Rusiju.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Za sada nema zvaničnih komentara o ovome iz komande Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji. Po svemu sudeći, ruski lovci su raspoređeni u Arapsku Republiku kroz vazdušni prostor Irana i Iraka.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here