Home TEMA DANA POSLE BRITANIJE HAOS I U NEMAČKOJ: PRAZNE POLICE U LIDLU, DM-U, ROSMANU..!...

POSLE BRITANIJE HAOS I U NEMAČKOJ: PRAZNE POLICE U LIDLU, DM-U, ROSMANU..! NAJGORE TEK DLAZI?!

382
0
SHARE

Prazne police u Lidlu, DM-u, Rosmanu i drugim trgovinama u Nemačkoj podsećaju na vreme kad su trgovine imale problema s nabavkom artikala zbog lokdauna. Kupci se pitaju što se događa, a trgovci poručuju kako imaju problema s isporukom robe.

Nekoliko je uzročnika koji otežavaju isporuku. Pre svega, pandemija korone.

Zbog higijenskih mera koje se moraju poštovati ​​kako ne bi došlo do izbijanja virusa, proizvodnja u Kini je usporena, javlja nemački RTL.

Na prazne police u nekim trgovinama uticala je i poplava u Nemačkoj. Na području Rajn-Majn okruga u nekim poslovnicama Rosmana, Lidla i DM-a nedostaju artikli, a trgovci od kupaca traže strpljenje.

Prema pisanju”Chipa””, u trgovini Kaufland, mnogi proizvodi trenutno nisu dostupni iz “tehničkih razloga”. Posebno nedostaju proizvodi poput šampona, toaletnog papira, paste za zube, uglavnom artikli koje ljudi svakodnevno koriste.

Mnoga skladišta trgovina u poplavama pogođenim regijama su poplavljene, zbog čega je logistika stala. To utiče na kompletan lanac snabdevanja. Međutim, haos ne uzrokuju samo ekstremne posledice oluje, već i globalna kontejnerska kriza.

Kik i Rosman već su upozorili na probleme

Šefovi u Kiku i Rosmanu već su upozorili da će kupci morati da se pripreme za prazne

police, a uskoro i za rast cena. Razlog je taj što se roba skladišti u lukama u Aziji, u nekim slučajevima nedostaju važni transportni kontejneri, a nemački trgovci sada kupuju mnoge proizvode iz Azije. Veliki kontejnerski brodovi obično prevoze robu preko okeana u Nemačku.

Drugi problem je taj što su mesta za dostavu potpuno popunjena, kao i kontejneri. Roba je ostavljena proizvođačima i ne može da se preuzme. Budući da potražnja stalno raste, a ponuda se smanjuje, povećavaju se i troškovi prevoza.

„Nedostatak teretnih kapaciteta i kontejnera ima značajan uticaj na nemačku trgovinu – objašnjava Raul Rosman, predstavnik lanca drogerija Rosman, u intervjuu za “Handelsblatt”.

Folker Trajer, šef trgovačko-industrijske komore Nemačke, upozorava da će se država suočiti sa značajnim problemima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here