Home TEMA DANA POSLANIK SNS-a OTKRIO: U AFERAMA “BELIVUK” I “JOVANJICA” UČESTVOVALI PREDSTAVNICI DRŽAVNIH I...

POSLANIK SNS-a OTKRIO: U AFERAMA “BELIVUK” I “JOVANJICA” UČESTVOVALI PREDSTAVNICI DRŽAVNIH I BEZBEDONOSNIH STRUKTURA

1117
0
SHARE

Pojedinci iz Ministarstva unutrašnjih poslova i bezbednosnih struktura kao i stranački funkcioneri učestvovali su u krupnim aferama kako bi naudili predsedniku države Aleksandru Vučiću i urušili sistem, rekao je narodni poslanik i član predsedništva Srpske napredne stranke, advokat Vladimir Đukanović.

Đukanović je u emisiji Pravi ugao RTV rekao da je dovoljno napisao u pismu predsedniku republike u kojem ga je podržao u borbi protiv kriminala i svih onih koji koče napredak Srbije i pozvao sve ostale da stanu uz Vučića u borbi protiv kriminala.

“Saznanja o kriminalnim strukturama i delima pojedinaca imam unazad nekoliko godina, od 2017. i nije mi bilo prijatno da javno kažem, kako neko od visokih državnih funkcionera zloupotrebljava položaj” rekao je.

Govoreći o aferi prisluškivanja predsednika države Đukanović je izjavio da su prisluškivali i “šefa” Bezbednosno informativne agencije i da smo zapravo “doterali cara do duvara” te da je vreme da se nešto učini i da policija i tužilaštvo preduzmu radnje iz svoje nadležnosti.

Tim aktivnostima su se bavili oni koji su izgradili ozbiljnu mrežu saradnika i među njima ima i članova SNS ali i visokih državnih funkcionera, primetio je i dodao da neprestano rade na diskreditaciji predsednika države Aleksandra Vučića koji je, predvodeći SNS postigao ogromne rezultate i napredak Srbije.

Priznao je da nikad više nije rasvetljeno krivičnih dela i da su otkrivene brojne kriminalne grupe, mada su iz policije “curile” informacije koje je dobija i deo medija koji takođe učestvuju u napadima na predsednika.

“Dara je prevršila meru” rekao je Đukanović i naglasio da je nemoguće da u politici opstanu oni koji imaju bilo kakvih kontakata sa kriminalnim grupama.

U aferama “Belivuk” i “Jovanjica” učestvovali su delom iz državnih struktura, policije i tužilaštva uz pomoć tzv. stranog faktora i određenih medija.

Pojedini političari kalkulišu rekao je Đukanović uz opasku da nema ambicija da se ozbiljno bavi politikom te da zato ima slobodu da kaže što misli i napiše šta hoće, demantujući tako glasine da mu je neko naredio da napiše pismo predsedniku države.

(RTV)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here