Home TEMA DANA POMETNJA U SVETU- ŠTA SE SPREMA?! SVE RUSKE NUKLEARNE PODMORNICE ISTOVREMENO IZAŠLE...

POMETNJA U SVETU- ŠTA SE SPREMA?! SVE RUSKE NUKLEARNE PODMORNICE ISTOVREMENO IZAŠLE IZ BAZA I KRENULE U NEPOZNATOM PRAVCU!

903
0
SHARE

Ruske nuklearne podmornice sa sedištem u Viljučinsku hitno su poslate na more, izveštavaju ruski mediji.

U jeku rastućih tenzija u odnosima između Rusije i Sjedinjenih Država, postalo je poznato da je komanda Ratne mornarice Rusije dala naređenje da ruske nuklearne podmornice krenu u more.

Reč je o nuklearnim podmornicama, koje su bile raspoređene u bazi ruske mornarice u Viljučinsku.

Štaviše, po svemu sudeći, reč je o hitnoj depeši, pošto su sve nuklearne podmornice istovremeno izašle na more – prema izveštajima zapadnih medija, baza je bila potpuno prazna za nekoliko dana.

Prema nekim izveštajima, slična situacija je primećena i u drugim pomorskim bazama Rusije, međutim, u slučaju Viljučinska, ove informacije potvrđuju satelitski podaci.

„U vezi sa zaoštravanjem odnosa između Rusije i NATO, sve borbeno spremne ruske nuklearne podmornice Pacifičke flote Ratne mornarice Rusije napustile su pomorsku bazu u Viljučinsku na Kamčatki.

Kao dokaz navodi se satelitski snimak ruske baze podmornica snimljen 23. novembra 2021. godine sa svemirske letelice Sentinel-2 (familija satelita za daljinsko otkrivanje Zemlje Evropske svemirske agencije).

Nuklearne podmornice projekata 955 „Borej“, 955A „Borej-A“ i 949A „Antej“ počele su brzo da napuštaju svoju stalnu bazu i izlaze na more, po nepoznatim zadacima ruske komande.

Stoga, kako misle na Zapadu, postoji mogućnost da u bliskoj budućnosti na more izađe i jedna nuklearna podmornica 949A Antej (NATO kodifikacija Oskar-II), za obezbeđenje veze, prenosi MilitariMaps.

Na prikazanim satelitskim snimcima zaista se može videti da je baza u Viljučinsku prazna, međutim, nema detalja i pojašnjenja o ovome od komande ruske mornarice.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here