Home TEMA DANA POMETNJA NA ZAPADU: NEPOZNATA LETELICA PROBILA UKRAJINSKI PVO I SNIMALA VOJNE BAZE-...

POMETNJA NA ZAPADU: NEPOZNATA LETELICA PROBILA UKRAJINSKI PVO I SNIMALA VOJNE BAZE- NIJE GA BILO MOGUĆE OBORITI!

677
0
SHARE

Služba bezbednosti Ukrajine izveštava da je 27. avgusta 2021. godine nepoznata vojna bespilotna letelica uspela da probije rusko-ukrajinsku granicu i da je vršila kontinuirano praćenje područja vojnih vežbi oružanih snaga Ukrajine.

Izveštava se da, iz nepoznatih razloga, bespilotnu letelicu nije otkrila PVO Ukrajine, a nakon što je avion vizuelno otkriven, pokazalo se da PVO jednostavno ne može da uhvati cilj.

Povodom toga Služba bezbednosti Ukrajine u Harkovskoj oblasti objavila je sledeće:

Identifikovali smo bespilotnu letelicu sa oznakama strane proizvodnje. Dron je leteo iznad Harkovske oblasti. S tim u vezi, molimo vas da na odgovarajući način odgovorite na zakonske zahteve službenika za sprovođenje zakona.

Ako u vašem vidnom polju postoje osobe koje pokazuju neopravdan interes za transportnu infrastrukturu, vojne objekte, zgrade vlade i administracije, koristeći video, fotografske aparate, bespilotne letelice, molimo vas da odmah prijavite Direkciji SBU -a u Harkovskoj oblasti. , navodi se u poruci SBU.

Na pozadini takve poruke pojavile su se nezvanične informacije da je reč o ruskoj

bespilotnoj letelici. Ukrajinska strana zvanično ne potvrđuje ove informacije.

Takođe se ne izveštava koliko je nepoznati vojni dron prodro u vazdušni prostor Ukrajine, što je očigledno zbog oklevanja Kijeva da prizna beskorisnost sistema PVO zemlje.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here