Home TEMA DANA POLJACI DEŠIFROVALI PUTINOVU OPASNU PORUKU ZAPADU: OD ONOG ŠTO SU SAZNALI OSTALI...

POLJACI DEŠIFROVALI PUTINOVU OPASNU PORUKU ZAPADU: OD ONOG ŠTO SU SAZNALI OSTALI SU ZALEĐENI

1101
0
SHARE

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u svom autorskom članku o jedinstvu ukrajinskog i ruskog naroda dao Zapadu nedvosmislen geopolitički signal, zbog čega su zemlje EU i SAD pozvane da preispitaju svoja spoljnopolitička načela.

Do ovog zaključka došli su poljski novinari, analizirajući tekst ruskog lidera. Analitičari su posmatrali koncept kog se Putin pridržava, a takođe su objasnili i zašto Zapad treba ozbiljno da shvati poruku Moskve.

Analitičari su pre svega skrenuli pažnju na činjenicu da je izjava Vladimira Putina zapravo određena poruka Ukrajini i Zapadu. Ruski lider tako otkriva jasan signal na osnovu kojeg zapadne zemlje ne bi trebalo da se mešaju u unutrašnje stvari Rusije, kao ni Ukrajine.

Putinov koncept jedinstvenog naroda nagoveštava da Moskva susednu državu doživljava kao svoju teritoriju i spremna je da je brani na bilo koji način.

„Iz tvrdnje da su Ukrajinci i Rusi jedan narod, sledi logičan zaključak da Ukrajina pripada ruskoj nacionalnoj teritoriji“, pišu novinari.

Poljaci su otkrili signal koji je Putin u svom članku poslao Zapadu i Ukrajini. Uočili su da je Moskva Ukrajinu zapravo stavila na listu svojih nacionalnih interesa i da neće dozvoliti drugim zemljama da to poremete, po cenu bilo kakvog rata pa i nuklearnog

„Ruska politika prema Ukrajini tako postaje politika prema sopstvenoj, nacionalnoj, izgubljenoj državnoj teritoriji.

Putin nastupa u ulozi branioca „sveruskog“ naroda, ruske države, koja postoji istorijski, a ugrožena je upadima Zapada u nastojanju da Ukrajinu učini anti-ruskom“, zaključili su poljski novinari.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here