Home TEMA DANA POKUŠALI DA OMETU IZGRADNJU “SEVERNOG TOKA 2” PA DOBILI RUSKE BOMBARDERE IZNAD...

POKUŠALI DA OMETU IZGRADNJU “SEVERNOG TOKA 2” PA DOBILI RUSKE BOMBARDERE IZNAD NAFTNE PLATFORME U BALTIČKOM MORU!

592
0
SHARE

Rusija je još jednom podsetila Poljsku na neprihvatljivost raznih provokacija povezanih sa pokušajima da se naruši puštanje u rad projekta Severni tok 2.

Do ovog zaključka su došli novinari kineske novinske publikacije NetEase, komentarišući nedavni incident u Baltičkom moru.

Autori materijala su detaljno opisali kako je Moskva upozorila na nove pokušaje Varšave da utiče na početak Severnog toka 2, a objasnili su i kako je oštar odgovor Rusije primorao Poljake da potraže pomoć od SAD.

Posmatrači NetEase su pre svega podsetili da Poljska već duže vreme pokušava da poremeti projekat Severni tok 2, aktivirajući razne provokacije u zoni izgradnje gasovoda, kao i koristeći posebne pravne instrumente.

Tako su, primera radi, novinari primetili da su Poljaci pre nekoliko meseci hteli da organizuju ozbiljnu sabotažu na ruskim polagačima cevi.

Poljska je poslala svoja ribarska plovila na mesto polaganja cevi kako bi organizovala tešku nesreću koja bi odložila izgradnju na neodređeno vreme.

Međutim, Moskva nije zanemarila ovaj incident, odlučivši da zaštiti polagače cevi uz pomoć brodova Baltičke flote. Tako je Poljska upozorena da će brodove koji pokušavaju da izvedu provokaciju potopiti.

Sada Poljska ponovo pokušava da utiče na tok sertifikacije Severnog toka 2 apliciranjem kod raznih organa i pravnih tela u Evropi.

Međutim, Rusija je ponovo podsetila Poljsku na neprihvatljivost ovakvih provokacija, ukazujući Varšavi da ne treba ni da pokušava da izbaci projekat iz koloseka.

Dakle, Moskva je kao instrument pritiska izabrala demonstrativni let bombardera Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije iznad naftne platforme u Poljskoj u Baltičkom moru.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Kineski novinari su primetili da je ovakav pristup Moskve izazvao napad panike među poljskim vlastima. Takav odgovor Rusije na provokaciju protiv „SP-2“ naterao je Poljake da potraže pomoć u SAD.

Varšava se obratila Vašingtonu za pomoć, pokušavajući da podstakne Amerikance da preduzmu nove mere protiv Moskve, ali takve aktivnosti su bile neuspešne.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here