Home TEMA DANA POJAVILI SE NOVI SNIMCI: RUSIJA GOMILA VOJSKU NA GRANICI, BAZA PREPUNA TENKOVA...

POJAVILI SE NOVI SNIMCI: RUSIJA GOMILA VOJSKU NA GRANICI, BAZA PREPUNA TENKOVA (FOTO)

591
0
SHARE

Najnoviji satelitski snimci američke privatne kompanije pokazuju da Rusija i dalje gomila svoje snage na aneksiranom Krimu i u blizini Ukrajine.

Istovremeno, Moskva vrši pritisak na SAD da pristanu na razgovore o bezbednosnim garancijama.

Rojters nije mogao da proveri najnovije snimke kompanije Maxar Technologies.

Kremlj je više puta ponavljao da zadržava pravo da po volji rasporedi sopstvene vojne snage na ruskoj teritoriji i optužuje zapadne zemlje da sprovode provokativne vojne manevre u blizini svojih granica.

Rusija, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, „razmešta svoje trupe na svoju teritoriju zbog neprijateljskih dejstava njenih rivala u NATO-u, SAD i nekim evropskim zemljama, koje izvode veoma ambiciozne manevre u blizini naših granica“.

Baza puna tenkova

Satelitski snimci od 13. decembra pokazuju bazu na Krimu, koju je Rusija anektirala 2014. godine, punu oklopnih vozila i tenkova.

Maxar je tu bazu snimio u oktobru i bila je prazna.

„Tokom prošlog meseca, naši satelitski snimci visoke rezolucije zabeležili su višestruko raspoređivanje ruskih snaga na Krimu i nekoliko centara za obuku u zapadnoj Rusiji duž granice sa Ukrajinom“, rečeno je iz Maxara.

Kako iz Maxara tvrde, aktivnosti su intenzivirane na tri lokacije na Krimu i pet lokacija na zapadu Rusije.

Američki predsednik Džo Bajden i drugi zapadni lideri optužili su Moskvu da razmatra napad na Ukrajinu još u januaru, ali je Rusija to oštro odbacila.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Index.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here