Home TEMA DANA POČINJE RASPAD BIH: USTAVNI SUD DONEO ODLUKU DA SE R. SRPSKOJ ODUZME...

POČINJE RASPAD BIH: USTAVNI SUD DONEO ODLUKU DA SE R. SRPSKOJ ODUZME DEO OPŠTINE FOČA

962
0
SHARE

Ustavni sud BiH usvojio je zahtev Ministarstva odbrane u Savetu ministara o knjiženju na BiH više od 250.000 kvadratnih metara zemljišta u opštini Foča, koje je u posedu Republike Srpske, prenosi RTS.

Sud je Apelaciju Ministarstva odbrane usvojio na poslednjoj sednici 20. maja, a u obrazloženju se navodi da postoji povreda prava na pravično saslušanje i da se ukida presuda Okružnog suda u Trebinju od 24. januara 2018, te da ovaj sud u najkraćem roku donese novu odluku.

Prema pisanju banjalučkog „Glasa Srpske“, pravobranilac Republike Srpske Milomir Govedarica rekao je da je ovo samo još jedan u nizu pokušaja od Pravobranilaštva BiH,

odnosno Ministarstva odbrane, da protivno normama budu uknjižena prava svojine u korist BiH.

„Sve nadležne organizacione jedinice Pravobranilaštva Srpske preduzele su i preduzimaju sve neophodne radnje u više takvih predmeta sa ciljem da zaštite imovinu Republike Srpske“, rekao je Govedarica.

Član Odbora Narodne skupštine za ustavna pitanja Perica Bundalo kaže da je Ustavni sud BiH u previše navrata do sada iskazao nameru da menja pravni i politički poredak u BiH.

„Ustavni sud BiH odavno je počeo da izlazi iz okvira svojih nadležnosti, a sporovi u vezi sa vojnom imovinom i posebno poljoprivrednim zemljištem Republike Srpske to samo potvrđuju“, rekao je Bundalo, koji je i šef Kluba poslanika PDP-a u Parlamentu RS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here