Home TEMA DANA POČELO JE! BRITANSKI EKS-PREMIJER: SVETU JE ZBOG PANDEMIJE I EKONOMSKE KRIZE POTREBNA...

POČELO JE! BRITANSKI EKS-PREMIJER: SVETU JE ZBOG PANDEMIJE I EKONOMSKE KRIZE POTREBNA JEDNA SVETSKA VLADA

1210
0
SHARE

Bivši britanski premijer Gordon Braun predložio je da se uspostavi „svetska vlada“. 2008-me i 2009-te on je bio na čelu britanske vlade, kada je svet prolazio kroz svetsku finansijsku krizu.

Londonski The Guardian ovako je svojim čitaocima predstavio teze i logiku eks-premijera:

„Gordon Braun je pozvao svetske lidere da formiraju privremenu formu globale vlade radi savladavanja medicinske i ekonomske krize koje je izazvala pandemija COVID-19.

Bivši premijer-laburista je uveren da postoji potreba da se stvori `ciljna grupa` u koju bi bili uključeni svetski lideri, medicinski eksperti i šefovi  međnarodnih organizacija. A da ta grupa treba da ima izvršna ovlašćenja za preduzimanje i koordinaciju potrebnih mera“.

Ovo bi se moglo ignorisati kao samoreklamerstvo zaboravljenog britanskog političara da nekima koji su nesumnjivo moćni nije otrebno da forsira Braunovu inicijativu. I da se ne radi o reaktuelizovanju stare ideje koja je bila `isplivala` i 2008-me, ali nije bila realizovana.

Zato verovatno nije iznenađenje što je sa idejom „svetske vlade“ istupio upravo Braun.

Britanski mediji su iz njegove biografije `iskopali` momenat kada on zamalo nije postao „planetarni premijer` ili najuticajniji zvaničnik na Zapadu.

Za vreme svetske finansijske krize Braun je ubedio ostale svetske lidere da treba spasavati banke, a zatim je organizovao samit G20 u Londonu na kojem je odlučeno o formiranju paketa za spavavanje banaka sa 1,1 trilion dolara. Istaknuti  britanski političar, verovtno želi da ponovi taj svoj podvig i da sa nekoliko triliona dolara opet spasava i banke i globalizaciju koju korona može i ubiti i vratiti daleko unazad“.

The Guardian navodi da je izraz „global government“ Braunov.

List navodi da je bilo za očekivati da on `gura` ideju da predsednik SAD bude „lider celog sveta“, ali da stvari ne stoje tako.

Braun na Donalda Trampa pre gleda kao na prepreku na putu ka „svetskoj vladi“.

The Guardian navodi da je on, čak, rekao da je „svetska vlada sa izvršnim ovlašćenjima“ moguća uprkos Trampovoj politici „Amerika pre svega“.

Braun je faktički inicirao formiranje organa globalne političke i tehnokratsko-eekspertske izvršne vlasti. Pritom je naglasaio da je to tobože privremeno i samo u funkciji borbe sa koronavirusom i njime izazvanom ekonomskom krizom.

Londonske pristalice očuvanja i produbljivanja globalizacije ipak veruju da će im Braunova ideja poći za rukom.

U Evropi nadnacionalni izvršni organ već postoji. To je Evropska komisija, a ona je pred epidemijom potpuno bespomoćna.

I ne samo to. Za zapadne globaliste biće veliki uspeh ako uspeju da sačuvaju ono što su na planu globalizacije dosad postigli.

Ne govori slučajno Emanel Makron da je u opasnosti ne samo Šengenska zona nego i sam „evropski projekat“.

(Fakti)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here