Home TEMA DANA PADA VLADA CRNE GORE- SPREMA SE NOVI HAOS?!

PADA VLADA CRNE GORE- SPREMA SE NOVI HAOS?!

390
0
SHARE

Zbog distance prema Beogradu, Krivokapić je bio prihvatljivo rešenje za „građanističku“ struju, a zbog bliskosti sa crkvom bio je prihvatljiv za srpskom nacionalnom korpusu u Crnoj Gori.

„Imajući to u vidu, glavno pitanje je hoće li crkva odreći svoju podršku Krivokapiću. Ako se to dogodi, vrlo je moguće da vlada padne; ako crkva i pored svih nesporazuma i konflikata stane iza njega, moguće je da opstane kao privremeno i kompromisno rešenje“, kategoričan je Živković.

Odbijanje Krivokapića da potpiše Temeljni ugovor sa SPC izazvalo je lavinu negativnih reakcija u crnogorskom društvu – najžešća od njih je stav Demokratskog fronta da mu

odriču podršku. Jedan od lidera DF, Andrija Mandić, optužio je Krivokapića da se veoma loše poneo prema ljudima iz Crkve koji su ga uveli u politiku i direktno doveli do premijerskog položaja.

Krivokapić je u otvorenom pismu optužio Mandića da je vršio pritisak da se izbor Mitropolita crnogorsko-primorskog odloži do rekonstrukcije vlade. Odbijanje da potpiše ugovor u Beogradu, Krivokapić u pismu pravda time da tekst ugovora treba usvoji cela vlada.

(Sputnjik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here