Home TEMA DANA OVDE ĆE SE DOGODITI NEŠTO ŠTO ĆE PROMENITI SVET ZAUVEK: UDAR ZAPADA...

OVDE ĆE SE DOGODITI NEŠTO ŠTO ĆE PROMENITI SVET ZAUVEK: UDAR ZAPADA BACA KINU NA KOLENA!

969
0
SHARE

Može li Kina ignorisati ovu pretnju? Ne.

Samo jedan od mnogih primera. Australija geografski može potpuno prekinuti vezu između Kine i Indijskog okeana: tamo ima direktan izlaz i Kina je ni na koji način ne kontroliše, a Kina ima samo Malajski prolaz, koji će Australija sa novim podmornicama moći da blokira iz Indijskog okeana. Ili proći pored same Australije, sa istim podmornicama i njenim avionima. Ne postoji drugi „put“ kojim bi se velika količina nafte mogla isporučiti Kini.

Australija nikada ne bi imala ove mogućnosti u ovom obliku da je nastavila da kupuje nenuklearne podmornice od Francuske. Nenuklearna podmornica nije sposobna, na

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

primer, da ide pod vodom velikom brzinom, dok Virginias i Astyuts mogu, štaviše, prikriveno, bez kritičnog povećanja buke.

U borbi nuklearna podmornica takođe ima mnogo prednosti, sve do mogućnosti da se ponekad udalji od neprijateljskog torpeda u pokretu.

Sada će Kina, osim što će se suprotstaviti američkim i britanskim podmornicama, morati da uzme u obzir i Australiju, koja želi da dobije nuklearnu podmornicu moćniju od svega što Kina sada ima.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here