Home TEMA DANA OVDE ĆE SE DOGODITI NEŠTO ŠTO ĆE PROMENITI SVET ZAUVEK: UDAR ZAPADA...

OVDE ĆE SE DOGODITI NEŠTO ŠTO ĆE PROMENITI SVET ZAUVEK: UDAR ZAPADA BACA KINU NA KOLENA!

959
0
SHARE

Za nekoliko godina u svetu će se pojaviti još jedna zemlja sa nuklearnom podmornicom – Australija. Kakve će podmornice ova zemlja dobiti od svojih saveznika, kakve borbene sposobnosti pružaju i pod kojim scenarijem se mogu koristiti da obuzdaju vojnu moć Kine?

Sve je relativno. Koje će višenamenske nuklearne podmornice dobiti Australija? Uporedite sa drugim flotama.

Prvo, na primeru Kine, protiv koje je (barem tako kažu) sve isplanirano. Sada Kina ima samo devet višenamenskih nuklearnih podmornica, sa niskom tajnošću.

Tri od njih su Project 091, stari i bučni brodovi gotovo bez borbene vrednosti. Ostatak od šest su modernije podmornice Project 093, koje su, međutim, inferiorne u odnosu na moderne američke i britanske. Zapravo, samo oni, ovih šest, imaju stvarnu borbenu vrednost i upravo taj broj treba uzeti u obzir.

Važno je napomenuti da su Kinezi postigli ogroman napredak, na osnovu svog početnog nivoa. Njihove podmornice već su naoružane dobrim torpedima i protivmerama protiv neprijateljskih torpeda.

Ali oni su i dalje veoma daleko od britanskih “Astyuts” ili američkih “Virginias”. Teoretski se “Virginia” najnovije modifikacije može koristiti za izvođenje visokopreciznog masivnog beznuklearnog napada na kinesku teritoriju.

U ovom slučaju, Australijanci će moći da povećaju američku salvu. U budućnosti, kada Amerikanci završe svoj pomorski program hipersoničnih raketa, ovaj napad bi takođe mogao da bude vrlo brz.

Druga je priča ako Amerikanci pre rata ponovo pogaze međunarodne norme ponašanja i razmeste nuklearno oružje na australijske podmornice.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Tada će Australija, koristeći krstareće, ili hipersonične rakete, moći da nanese monstruoznu štetu Kini (i ne samo njoj). I samo obični “Tomahawk” svojom iznenadnom upotrebom mogu naneti značajnu štetu napadnutoj strani, a taktičko-tehničke karakteristike “Virginie” omogućiće da se tajno približe čak i dobro čuvanoj obali i zada iznenadni i neočekivani udarac.

U slučaju rata koji je manje-više blizu klasičnog pomorskog rata, ove podmornice će stvoriti dodatnu pretnju za Kinu, a Kina će morati da izdvoji dodatne snage za ovu pretnju.

Kako će Kina odgovoriti?

Kina ima nadu – to su nove višenamenske nuklearne podmornice koje se razvijaju, označene u štampi kao „Type 095“, a u samoj Kini – 09 -V. Iz vizuelnog pregleda snimaka podmornice, jasno je da Kina pokušava da uvede veliki broj tehničkih rešenja koja povećavaju tajnost i domet otkrivanja podvodnih ciljeva. Jasno se vidi da je podmornica stvorena specijalno za borbu.

Ali šta će Kinezi učiniti je otvoreno pitanje, i što je najvažnije, čak ni te podmornice neće

moći da vide superiornost u kvalitetu, u idealnom slučaju postojaće približna jednakost.

Istovremeno, ako se nastavi trenutni tempo obnove podmorničkih snaga u Kini, tada će Kina biti inferiorna u odnosu na Amerikance i Britance, čak i bez Australije, a još više s njom. Ove nove podmornice su još uvek u razvojnoj fazi, nijedna od njih još nije izgradila Kina.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Pa ipak, još jedna neprijateljska nuklearna podmornička flota definitivno će zahtevati od Kineza da ulože vrlo brzo i vrlo ozbiljno u proširenje proizvodnje, što zahteva i vreme i novac i resurse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here