Home TEMA DANA OTKRIĆE UZDRMALO SRBIJU- SVE SE RADILO U TAJNOSTI BEZ ZNANJA NARODA: SRBIJA...

OTKRIĆE UZDRMALO SRBIJU- SVE SE RADILO U TAJNOSTI BEZ ZNANJA NARODA: SRBIJA PRESTALA SA KAMPANJOM POVLAČENJA PRIZNANJA KiM” (VIDEO)

1473
0
SHARE

Tvrdnje iz Brisela da je Srbija pristala da zaustavi kampanju povlačenja priznanja nezavisnog Kosova, izazvala je u javnosti Srbije veliko nezadovoljstvo jer se sve radilo u tajnosti bez znanja naroda.

Pre nekoliko dana “Radio slobodna Evropa” objavila je vest da u Briselu slave jer su naterali srpsku vladu da prestane sa kampanjom povlačenja priznanja Kosova izveštava Borba.info

“Kao deo dobre volje za stvaranje atmosfere koja je pogodna za nastavak dijaloga, strane u Beogradu su se složile da neće nastaviti sa ovom kampanjom”, potvrdio je novinarima jedan visoki diplomatski izvor u EU.

Iz Brisela je takođe stigao i komentar da je Srbija tom kampanjom iritirala Zapad koji otvoreno očekuje da Srbija preda svoju teritoriju bez otpora.

Kada je nezadovoljstvo naroda Srbije počelo da ključa tim povodom, a izbori su blizu, javio se Ivica Dačić i sve te tvrdnje demantovao :

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić je rekao da je o ovim navodima razgovarao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da se radi o, kako se izrazio „velikoj laži“.

„Srbija već više godina javno kaže da će prestati sa kampanjom povlačenja priznanja samo ako svi drugi prestanu sa kampanjom za priznanje Kosova i učlanjenja u međunarodne organizacije. Pošto to nije slučaj, Srbija nije prestala sa kampanjom povlačenja priznanja Kosova. Kad prestanu oni, prestaćemo i mi“, rekao je Dačić.

Dakle u pomenutoj izjavi Dačić tvrdi da je razgovarao sa Vučićem, da ništa od tih izjava iz Brisela nije tačno.

Pri tom, za tako važno sudbinsko pitanje niko nije konsultovan, naprimer Vlada ili Skupština jer praktično i ne postoje.

A danas vidimo izjave Aleksandra Vučića da je sve to ipak tačno te da je Dačić kako to proizilazi iz njegove izjave ustvari sve izmislio.

Dakle, Vučić i Dačić jesu u tajnosti pregovarali sa Briselom o zaustavljanju kampanje povlačenja priznanja nezavisnog Kosova a da o tome niko nije obavešten.

U izjavi za TV Prva, Aleksandar Vučić priznaje da je Srbija prestala sa kampanjom otpriznavanje nazavisnosti, jer će kosovski zvaničnici prestati na 90 dana da traže prijem u međunarodne organizacije – Interpol i UNESKO.

“To je tante za tante, a tante za kukutiku kod mene nema”, dodaje.

Pogledajte video:

(Borba.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here