Home TEMA DANA OPASAN ZAOKRET TURSKE: RUSIJA SPREMNA DA NAPADNE TURSKU..!

OPASAN ZAOKRET TURSKE: RUSIJA SPREMNA DA NAPADNE TURSKU..!

608
0
SHARE

Rusija je spremna da brzo napadne turske trupe u Siriji u slučaju najmanje pretnje ruskim avionima.

U pozadini pojavljivanja u sirijskoj provinciji Idlib nekoliko turskih protivavionskih raketnih sistema “MIM-23 Hawk” i stvaranja pretnje ruskim borbenim avionima koji izvode napade na terorističke grupe i turske plaćenike u slučaju najmanje pretnje Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije, ruska strana je spremna da brzo napadne turske snage i područja PVO, koja su, između ostalog, navodno prebačena u ruke džihadista pod turskom kontrolom.

Trenutno su izražene određene sumnje u pogledu činjenice da je sistem protivvazdušne odbrane “MIM-23 Hawk” oružanih snaga Turske zaista raspoređen u Idlibu, međutim, prema Konstantinu Sivkovu, ako pretnja Rusiji ipak usledi, kontraudari se neće dugo čekati.

„MiM-23 će predstavljati direktnu pretnju ruskoj vojsci u Siriji. Kompleks funkcioniše na

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

velikim visinama i predstavlja pretnju za sve avione. Bilo ko, čak i civilni avion, može biti lako oboren od strane terorista.

Letovi će postati opasni sve do potrebe zatvaranja vazdušnog prostora. Moraćemo da preduzmemo mere da to suzbijemo. MiM-23 će zapravo promeniti odnos snaga u korist terorista “, rekao je Konstantin Sivkov.

S druge strane, turski sistemi protivvazdušne odbrane MIM-23 Havk nisu se mogli uspostaviti u Libiji, jer su lovci MiG-29 najmanje dva puta uništavali položaje turskih sistema PVO u jednoj od zarobljenih vojnih baza, upotrebljavajući komplekse sa elektronskim ratovanjem i izvođenjem preciznih avionskih udara.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here