Home TEMA DANA ONO ŠTO NIKO NE SME NI DA POMENE: RUSKE TRUPE UŠLE U...

ONO ŠTO NIKO NE SME NI DA POMENE: RUSKE TRUPE UŠLE U STRANU ZEMLJU A O TOME ĆUTE SVI..

1896
0
SHARE

Rusija je načinila veliki potez: poslala je neviđenu vojnu humanitarnu misiju u Italiju, zemlju NATO-a, koja ju je u svojim zvaničnim izveštajima za štampu taktički nazvala „operativnom grupom vojnih lekara, specijalista iz oblasti virologije i epidemiologije, sa savremenom opremom za dijagnostiku i dezinfekciju. “

Izraz, u kom se ne spominje da ove jedinice pripadaju oružanim snagama Rusije, izabran je iz diplomatskih razloga – da bi se sprečavale reakcije NATO-a jer je stvarni cilj pružanje podrške Italijanima u nevolji.

Nije šala, konvoj ruskih trupa kreće se kroz zemlju koja je članica NATO-a. Moskva je poslala 20 specijalnih vozila u Italiju, dok ih je u Rusiji preko 2.000.

Među opremom je i laboratorija sposobna da uradi do 100 testova na koronavirus na sat. U njihovoj zemlji još 14 istih. Odnosno, niko nije shvatio pozadinu čitave priče.

Ruske jedinice biće raspoređene u Bergamu i izvršavaće zadatke kako u samom gradu, tako i u obližnjim naseljima.

Medicinski specijalisti su raspoređeni u centralnu bolnicu Bergama i oficirsku bolnicu Alpskog korpusa smeštenu u predgrađu.

Specijalisti radiohemijske i biološke zaštite do sada su odredili zadatak dezinfekcije prevoza, posebnog tretmana unutrašnjih i spoljnih zidova bolnica, kao i vozila koja prevoze mrtve.

Zapravo, ruska vojska je letela da pomogne ne članici NATO bloka, koji se širi na Istok, a ne ni članici EU, koja i dalje produžava američke sankcije protiv Rusije.

Pomaže običnim ljudima koji nisu krivi. Ovo je pre svega humanitarna, a ne politička akcija. U isto vreme, opasno poslovno putovanje, bez sumnje, ima čisto praktične koristi.

Ruski stručnjaci imaće jedinstvenu priliku da pogledaju neprijatelju – koronavirusu – u lice, da prouče njegove navike, slabosti, da nauče da se bore protiv njega u stranoj državi. Da testiraju svoje nove tehnologije i razvoj medicine na njima.

Treba verovati da Italijani neće zaboraviti ruske, moderne vojne lekare koji su im pomogli. Sankcije će svakako proći, ali sećanje na rusku pomoć sigurno će ostati.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here