Home TEMA DANA ODVIJA SE PAKLENI PLAN: EVO KO SU MIGRANTI U BIH

ODVIJA SE PAKLENI PLAN: EVO KO SU MIGRANTI U BIH

1125
0
SHARE

O ulasku migranata u BiH i problemima koje prave – ćuti se. O ovoj temi nisu hteli da se izjasne ni ambasador BiH u Pakistanu, Sakib Forić, ali ni ministarstvo inostranih poslova.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je ne čudi to što političko Sarajevo ćuti i sve u vezi s migrantima gura pod tepih:

– To lančano povlači odgovornost do samog rata. Kako su davana dokumenta? Ko je dolazio u ovu državu? Ko je bio na čelu kojih institucija ili koji ministar u to vreme?

Kako su se obreli neki ovde? Kako su se oni koji su se obreli u BiH ođednom našli u velikim svetskim terorističkim napadima – upitala je Cvijanovićeva.

Primer za to je Pakistanac Halid šeik Muhamed koji je s kuvajtskim dokumentima ratovao u BiH, a nakon toga, sa BiH državljanstvom, 11. septembra 2001. godine organizovao teroristički napad u Americi.

Zbog toga stručnjaci za bezbednost upozoravaju da se ne smeju potceniti migranti iz ove zemlje.

– To su pakistanski vojnici. Oni prave dugoročnu strategiju. Na ovaj način su sovjetsku Crvenu armiju izbacili iz Avganistana talibanskim pokretom.

Ako ima države BiH treba da vidi leđa pakistanskom ambasadoru i treba od Pakistana da dobije podatke o 3.000 ljudi sa lažnim identitetom – poručio je ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

Isti stav u aprilu je izneo ministar bezbednosti Fahrudin Radončić. Najavljujući početak deportacije migranata u zemlje iz kojih dolaze posumnjao je tada da Pakistan neće sarađivati.

– Ako odbiju da sarađuju, ja ću tražiti da se pakistanski ambasador proglasi personom non grata u ovoj zemlji – poručio je Radončić.

Međutim, dan kasnije, ambasador Pakistana, Muhamed Halid Rao, požalio se na Radončića bošnjačkom članu Predsedništva Šefiku Džaferoviću i ministarki inostranih poslova Biseri Turković.

Zvaničnici SDA tada su se burno suprotstavili Radončićevom predlogu o deportaciji, pa je ova priča, navodi RTRS, čini se, završena i pre nego što je počela.

(Tanjug)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here