Home TEMA DANA ОBRАDОVIĆ I KОSТIĆ OTKRIVAJU: VUČIĆ МINI-ŠЕNGЕNОМ UЈЕDINјUЈЕ SRBIЈU SА АLBАNIЈОМ (VIDЕО)

ОBRАDОVIĆ I KОSТIĆ OTKRIVAJU: VUČIĆ МINI-ŠЕNGЕNОМ UЈЕDINјUЈЕ SRBIЈU SА АLBАNIЈОМ (VIDЕО)

491
0
SHARE

Povodom potpisivanja međudržavnog sporazuma između Srbije i Albanije, potpredsednik Dveri Ivan Kostić rekao je danas, u utorak 10. novembra, ispred Vlade Srbije, da „mini Šengen“ predstavlja najviši oblik saradnje među državama, a to zahteva potvrdu u javnoj raspravi i na referendumu.

Kostić u saopštenju tvrdi da premijerka Ana Brnabić nema pravo da bez iskazane volje građana potpiše ovako važan dokument, koji će, kaže, biti poništen čim dođe do promene vlasti u Srbiji.

Kostić je, na pres konferenciji ispred Vlade Srbije rekao i da ideja „mini Šengena“ ide u prilog ujedinjenju albanskog naroda na prostoru Balkana, te da je problematična za Srbiju u ekonomskom i u bezbednosnom smislu, pogotovo što se planira da u „mini Šengen“ uđe i lažna država Kosovo.

Slobodno kretanje građana sa ličnom kartom sa Albanijom je pretnja za nacionalnu bezbednost, jer su Albanija i Kosovo leglo islamskih terorista koji sa Balkana odlaze u evropske zemlje, rekao je.

Kostić je istakao da Srbija treba da teži ekonomskom ujedinjenju sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom.

Tom prilikom se obratio javnosti predsednik Srpsog pokreta Dveri, Boško Obradović, koji se zapitao:

– Zašto se našim vlastima toliko žuri sa albanskim mini-šengenom?

Jučerašnje potpisivanje još jednog koraka u formiranju jedne vrste integracija između Srbije i Albanije u sred ogromne zdravstvene krize otvara brojna kontroverzna pitanja:

Zašto se aktuelnoj vlasti u Srbiji toliko žuri da sklopi savez sa Albanijom?

Kada su integracije sa Albanijom i S. Makedonijom postale prioritet spoljne politike naše države, posebno u vremenu nove zarazne bolesti u toku koje se ukidaju zdravstvene kontrole između tri države?

Da li Srbija na ovaj način pomaže u formiranju Velike Albanije i šta bi u svemu tome bio srpski nacionalni i državni interes?

Kada su i na kom referendumu građani Srbije pitani da se izjasne da li su za integracije sa Albanijom i potpisivanje međudržavnog sporazuma o slobodnom kretanju građana sa ličnim kartama?

Koliko će ovaj međudržavni sporazum olakšati kretanje albanskim teroristima pripadnicima Islamske države, kao i trgovcima drogom, ljudima i oružjem?

Da li ovaj međudržavni sporazum otvara prostor da albanski kriminalci novcem od prljavih i protivzakonitih poslova kupuju nekretnine u Srbiji?

Zašto potpisivanju trojne saradnje nisu prisustvovali albanski i makedonski predsednik već samo srpski?

Da li će ovako Ana Brnabić potpisati i priznanje lažne države Kosovo koje će dogovoriti Aleksandar Vučić, kao što je dogovorio i sve oko ovog albanskog mini-šengena a ona potpisala?

Kako tzv. Kosovo može postati deo ovog mini-šengena kada se time priznaje nezavisnost ove lažne države?

Zašto za Srbiju nisu bile preče integracije sa Crnom Gorim i Republikom Srpskom kroz srpski mini-šengen, a onda u drugom koraku i sa BIH i Severnom Makedonijom, kao što je to predlagao Srpski pokret Dveri?

(SRBIN.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here