Home TEMA DANA OBRADOVIĆ, ČAVOŠKI, ANTONIĆ: EVO ŠTA ĆE SE DESITI ZA VIDOVDAN.. (VIDEO)

OBRADOVIĆ, ČAVOŠKI, ANTONIĆ: EVO ŠTA ĆE SE DESITI ZA VIDOVDAN.. (VIDEO)

749
0
SHARE

„Vidovdan je jedan od naših najvećih nacionalnih praznika koji je toliko puta iskorišćen za ponižavanje srpskog naroda, i tome izgleda nema kraja.Na Vidovdan 2001. je Slobodan Milošević izručen Haškom tribunalu, Ana Brnabić je postala predsednik Vlade na Vidovdan 2017, a ove godine se u Vašingtonu o Vidovdanu planira finale tajnih dogovora između ratnog zločinca Hašima Tačija i Aleksandra Vučića o predaji Kosova i Metohije separatistima u Prištini“, izjavio je predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović na otvaranju okruglog stola „Bojkot izbora kao način za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije“, koji se održao u Pres centru UNS-a u Beogradu.

Ovim povodom Obradović je naglasio „da je u toku priprema javnosti u Srbiji za ovaj završni čin odricanja od dela naše državne teritorije koje je započelo antiustavnim tzv. Briselskim sporazumima iz 2013. godine.

Dokaz tome je veliko ubrzanje procesa sa izborom nove separatističke vlade u Prištini i pregovorima koji se nastavljaju dan posle izbora u Srbiji.

Sada sledi stavljanje potpisa na priznanje lažne države Kosovo od strane vlasti u Beogradu i lažni izbori 21. juna imaju za cilj formiranje Skupštine i Vlade koji će podržati Vučićevu ideju razgraničenja, koja nije ništa drugo nego priznanje nezavisnosti druge albanske države na Balkanu i uvod u stvaranje Velike Albanije.

To je dovoljan razlog za sve patriote u Srbiji da ne izađu na ove nedemokratske i protivustavne izbore, i ne daju legitimitet sadašnjoj vlasti za planirano kršenje Ustava i predaju KiM.

Bojkot izbora je način da sačuvamo KiM u sastavu Srbije jer nelegitimna vlast bez opozicije u Skupštini ne može potpisati bilo šta, a ukoliko se ipak usudi na takvo kršenje

Ustava i predsedničke zakletve onda će buduća vlast posle pada Aleksandra Vučića imati pravnog osnova da poništi sve protivustavne sporazume koji budu potpisani i prihvaćeni u lažnoj Skupštini u međuvremenu.

Koristim se prilikom da pozovem sve srpske rodoljube, bez obzira na naše stranačke i druge razlike, na jedinstvo i stvaranje zajedničkog nacionalnog fronta za odbranu i očuvanje KiM u sastavu Srbije. Naš zadatak je sprečavanje izdaje od strane aktuelne vlasti“.

Okrugli sto organizuju narodni poslanici mr Ivan Kostić i Boško Obradović, kao prvi u nizu na teme iz zahteva koje su izneli za vreme štrajka glađu na stepeništu ispred Doma Narodne skupštine.

Njihovi tadašnji zahtevi da bi se stvorila normalna i demokratska atmosfera u našem društvu bili su:

1.Poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

2.Neselektivan rad tužilaštva i sudova.

3.Zaštita eparhija SPC i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori.

4.Sloboda medija i 60 minuta na RTS da objasnimo svoje zahteve.

5.Odlaganje izbora i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore.

S obzirom da vlast i RTS nisu spremni da ispune ove zahteve, narodni poslanici Obradović i Kostić nastaviće sa njihovim isticanjem u javnosti u novoj formi.

Naime, u nastupajućem periodu biće organizovano pet okruglih stolova na svih pet tema istaknutih u njihovim štrajkačkim zahtevima, na kojima će učešće uzeti najpozvaniji stručnjaci na ove zadate teme.

Dva okrugla stola u vezi sa prva dva zahteva biće organizovani pre lažnih izbora 21. juna kao razlozi za bojkot, a ostala tri do kraja godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here