Home TEMA DANA NOVA SILA KOJU OVA VLAST NE MOŽE ZAUSTAVITI- POČINJU PROTESTI U CELOJ...

NOVA SILA KOJU OVA VLAST NE MOŽE ZAUSTAVITI- POČINJU PROTESTI U CELOJ SRBIJI

4011
0
SHARE

Posle sramotnih izjava Siniše Malog i Ane Brnabić da ukoliko im ne odgovaraju represivne i nezakonite poreske mere, mogu da se isele iz Srbije, radnici na internetu su pristupili jedinom jeziku kojeg ova vlast razume a to su protesti.

Podsećamo da radnika na internetu ima 100.000 a sa njihovim porodicama broj nezadovoljnih ima nekoliko stotina hiljada.

Sa ovom silom gore nabrojani neće izaći na kraj kako su zamislili. Naročito ne sa nezakonitim merama, poput primene poreza koji traže naplatu ali ne i primenu prava koja proizilaze iz njih.

Radnici na internetu treba da ostanu u Srbiji i da se izbore za svoja prava koja su logična. Ako je neko zamislio da represijom iseli Srbe rođene u Srbiji i da umesto njih naseli migrante iz Afrike i Bliskog istoka, to mu neće uspeti.

“Udruženje radnika na internetu” obraća se narodu Srbije i izdaje sledeće saopštenje:

Miran Pogačar, predsednik “Udruženja radnika na internetu”

Saborci i saborkinje!

Već četiri meseca se zajedno borimo i mnogo toga smo uradili da nas cela Srbija čuje. Protestovali smo, objašnjavali, pregovarali…

Naša Vlada nam je ponudila sraman predlog koji nikako ne možemo da prihvatimo.

Izgleda da nismo bili dovoljno jasni.

Uporno nam predlažu neprihvatljive stvari. Zato je neophodno da počnemo da se okupljamo kako bismo im pokazali svoju veličinu.

Krajnje je vreme da se i lično upoznamo, razgovaramo i dogovaramo se. Svi kao jedan!

Udruženje pokreće kampanju Put solidarnosti, tokom koje će biti organizovani sastanci članova Udruženja. Sastanci će se održavati u gradovima/opštinama sa većim brojem članova.

Put solidarnosti počinje u Novom Sadu i nastaviće se ka drugim gradovima Srbije. Za prisustvo na sastanku u Novom Sadu možete se prijaviti ovde: https://forms.gle/Rqyepk9E7t3NFb9z5. Sastanak će se održati u subotu 13. februara u restoranu hotela Novi Sad na Bulevaru Jaše Tomića 1. Tačnu satnicu javićemo vam mejlom, ali planirajte da će biti između 11.00 i 15.00.

Nakon zatvorenog sastanka članstva uslediće razgovor sa zainteresovanom javnošću.

Gradovi koji su za sada uključeni u Put solidarnosti su: Novi Sad, Zrenjanin, Kragujevac, Niš, Zaječar, Aleksinac i Beograd.
Članovi iz obližnjih mesta i gradova dolaziće do grada u kojem je sastanak.

Kada broj članova u drugim gradovima bude porastao, Put će nas voditi i do njih.

Sastanci će biti organizovani iz budžeta koji čine donacije i članarine.

Širimo i dalje reč, pričajmo o svojoj situaciji i problemima, predložimo i drugim ljudima članstvo i doniranje i pođimo zajedno putem solidarnosti.

Pozivamo vas sve da dođete kako bismo zajedničkim snagama sprečili pljačku i dužničko ropstvo koje država želi da nam nametne.

Nastavljamo sa borbom i idemo dalje do pobede!

Pratite nas na društvenim mrežama za dalja obaveštenja o Putu solidarnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here