Home TEMA DANA NEVIĐENI SKANDAL: SZO PRIZNALA DA JE NA OSNOVU LAŽNE STUDIJE ZAUSTAVILA UPOTREBU...

NEVIĐENI SKANDAL: SZO PRIZNALA DA JE NA OSNOVU LAŽNE STUDIJE ZAUSTAVILA UPOTREBU LEKA ZA KORONU..

1052
0
SHARE

SZO (Svetska zdravstvena organizacija) je bila primorana da prizna da je studija na koju su se oslanjali, a koja je hidroksihlorokvin uklonila sa liste terapija za COVID-19, bila u potpunosti izmišljena.

SZO sada navodi da će lek vratiti na listu, a za koji je zaključeno da je efikasan protiv COVID-19.

Kao rezultat uklanjanja leka sa liste, pogoršalo se stanje u bolnicama i apotekama koje su odbile da koriste ili izdaju recepte za lek koji spašava život.

To je imalo za posledicu nepotrebno ubijanje desetina hiljada pacijenata obolelih od COVID-19, posebno u SAD-u gde su bolnice u Njujorku i Los Anđelesu odbile da primene lek za spašavanje.

Neverovatno, istraživačka grupa za koju niko nikada ranije nije čuo, uspela je da ubedi vodeću svetsku zdravstvenu organizaciju, ovlašćenu od strane UN-a, da lek nije koristan.

Dakle, njihova lažna studija stavljena je ispred svih ostalih i korišćena je za kreiranje politike koja vodi ka ubistvu desetina hiljada nedužnih ljudi.

Američka firma u središtu polemike oko studije o uticaju hidroksihlorokvina na pacijente Covid-19 ima samo nekolicinu zaposlenih koji imaju malo ili nikakvo iskustvo i znanje, pokazala je istraga britanskog lista Guardian.

List je naveo da je istraga male američke firme Surgisphere otkrila da šačica zaposlenih ove kompanije uključuje jednog pisca naučne fantastike i jednog modela za odrasle (tj. porno zvezdu).

Kompanija sa sedištem u Čikagu poseduje sumnjivu bazu podataka koja je korišćena u studijama objavljenim u časopisu The Lancet i takođe u New England Journal of Medicine, dakle u dva najčitanija medicinska časopisa na svetu.

Studija je povezala upotrebu hidroksihlorokvina za pacijente Covid-19 sa povećanim

rizikom za srce, što je navelo Svetsku zdravstvenu organizaciju da prekine upotrebu ovog leka.

Izvršni direktor Surgisphere, Sapan Desai, opovrgao je navode o nedostacima u podacima koje je njegova kompanija prikupila od 90.000 pacijenata u 671 bolnici širom sveta.

“I dalje postoji osnovno nerazumevanje o tome šta je naš sistem i kako funkcioniše”, rekao je Desai tom listu, podvlačeći da je Gardian stvorio “nepovezane veze” i uneo netačnosti sa jasnom namerom diskreditovanja firme i njenog rada.

SZO je nastavila sa upotrebom leka nakon što je The Lancet, koji je objavio studiju zasnovanu na podacima koje je pružio Surgisphere, izjavio da preispituje podatke i metode studije koji su naišli na kritiku velikog broja stručnjaka.

(Guardian, Fortruss)

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here