Home TEMA DANA NEŠTO SE KRUPNO SPREMA! PОČINјЕ ОD KINЕ KAO I KOVID: UVОD U...

NEŠTO SE KRUPNO SPREMA! PОČINјЕ ОD KINЕ KAO I KOVID: UVОD U ISKLjUČЕNјА SТRUЈЕ U CЕLОМ SVЕТU I GLОBАLNI HАОS!

652
0
SHARE

Крајем септембра 2021. у светским медијима појавили су се први званични извештаји о озбиљном енергетском дефициту у НР Кини, а од тада су у врху најважнијих вести. Првог дана октобра је једна област у Немачкој дала грађанима упутство како да „кувају и греју се без струје“, упозоравајући на могућност да најразвијенија земља Европе остане у потпуном мраку. Клаус Шваб је још пролетос све то најавио, баш као што је најавио и корона пандемију неколико месеци пре „зараженог слепог миша из Вухана“.

Колико је ствар алармантна, и како ће се то одразити на Србију, говори и нова изјава председника Србије Александра Вучића који је – између осталог – указао на то да се и Кина суочава са несташицом електричне енергије, а да је, како наводи „у Европи пакао“, па је пустио гас преко Србије у Мађарску и Европу јер је блокирана испорука из Русије преко Украјине.

Земље Европе се углавном снабдевају „чистом струјом“ из гаса и из ветропаркова, а не „прљавом“ из термоелектрана које уништавају екосистем и здравље људи, док су нуклеарне електране превише опасне.

Постоји неколико теорија о томе зашто се Кина суочава са великим дефицитом електричне енергије и прети јој општи колапс?

Народна Република Кина има довољно природног богатства и нема дефиците струје, а он је у теорији немогућ јер ће приватни произвођачи, видећи знаке вакуума на тржишту, одмах покушати да зараде на томе. Ако је проблем саботажа – матична комунистичка партија ће одмах решити сваки проблем. Стога се поставља питање шта би био разлог за дефицит угља у НР Кини?

У кинеским и светским медијима се наводи као најлогичније објашњење да је проблем узрокован свађом с Аустралијом, корона пандемијом, прекидима снабдевања и другим невољама. Аустралија је трећа или четврта на свету по расположивим резервама угља, с рударством је све у реду на глобалном нивоу и знатан део извози у Кину.

Такође, чињеница је да НР Кина на другом или трећем месту по резервама угља на свету, а у погледу производње, Кина је генерално број један. Стога и кад би обуставили увоз из Аустралије, не би било неких катастрофалних последица.

Зато се родила друга теорија нестанка струје – урушавање светске инфраструктуре и гурања света у

хаос. Прво ће да „искључе“ Кину, затим друге земље и треће и – на крају – светла неће бити нигде у свету. Баш као што је и корона вирус кренуо прво из Кине…

Ових дана се појавила вест и о проблемима с угљем у Индији…

Електрична енергија је у данашњем свету – све. То није само светло којим нас је обасјао Тесла. Од струје нам у 21. веку зависи посао и плата, грејање и исхрана,  хигијена и здравље, снабдевање, све финансијске трансакције и комуникација са спољним светом и најближима.

Занимљиво, али Трећи рајх је имао превелики број термоелектрана на одређеним подручјима, а многи истраживачи сматрају то доказом дугог и успешног рада нациста

на стварању атомске бомбе. Слична прича је са атомском бомбом СССР -а.

Почетком 2021. године (или много раније), сателити Пентагона скренули су пажњу на то да је Кина изградила две локације за силосе копнених интерконтиненталних балистичких ракета.

Тамо су у земљи избушене стотине рупа, па ће Кини у погледу бојевих блокова нуклеарних бојевих глава бити потребно много комада – хиљаде. То значи да је потребно хитно повећати производњу уранијума и плутонијума. Штавише, то није само изградња, већ и то врло брзо, јер су односи између Кинеза и Американаца постали донекле напети и ствари могу доћи до нуклеарног рата. Штавише, не ратови за неколико десетина година, већ управо сада.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here