Home TEMA DANA NEPREDVIĐEN ZAOKRET DOLAZI IZ AUSTRIJE: NOVINARI SMATRAJU DA SU NAVALJNOG OTROVALE ZAPADNE...

NEPREDVIĐEN ZAOKRET DOLAZI IZ AUSTRIJE: NOVINARI SMATRAJU DA SU NAVALJNOG OTROVALE ZAPADNE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE

805
0
SHARE

Novinari austrijskog lista Contra Magazin smatraju da su slučaj trovanja ruskog, opozicionog aktiviste Alekseja Navaljnog osmislile zapadne specijalne službe.

Kao što je postalo poznato, otrov novičok nalazio se na flaši iz koje je Navaljni pio u hotelu. Na aerodromu je već znao šta se tačno dogodilo, pa je čak uspeo da pošalje svoje ljude u sobu kako bi mogli da uzmu dokaze.

Došli su u hotel i odmah uzeli pravu flašu od mnogih koje su tu bile. I gle, čudo! – niko od njih, za par minuta, u grču, sa penom na ustima, nije pao mrtav, – citirali su argumente novinara.

Autori teksta naglasili su da se prilikom razmatranja incidenta postavljaju mnoga pitanja. Na primer, sumnju izaziva činjenica da hotelsko osoblje nije počistilo sobu Alekseja Navaljnog odmah nakon njegovog odlaska.

Prijatelji Navaljnog su sami tamo pomešali otrovnu supstancu, a onda rekli da su je pronašli. Dok se rezultati ruskih analiza nikada neće priznati – rezimirali su novinari portala.

Kako se ranije govorilo, šef Liberalno-demokratske partije Vladimir Žirinovski rekao je da Aleksej Navaljni i ceo njegov tim moraju da budu uhapšeni da bi se sprovela istraga.

Dodao je da je incident sa Aleksejem Navaljnim stvoren da bi se Rusija okrivila, a zatim pokrenuo međunarodni krivični slučaj u Hagu.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here