Home TEMA DANA NEMCI OTKRILI TAJNU: ZAŠTO JE ORBAN PROTERAO SOROŠA IZ MAĐARSKE, A BILI...

NEMCI OTKRILI TAJNU: ZAŠTO JE ORBAN PROTERAO SOROŠA IZ MAĐARSKE, A BILI SU NAJBOLJI PRIJATELJI?

837
0
SHARE

Desnopopulističke stranke od Evrope do Australije huškaju protiv njega. Te kampanje dovode sve više do nasilja: saradnici predstavništava Fonda za otvoreno društvo stalno su mete napada. Jedan fanatični pristalica Trampa 2018. je poslao bombu na Sorošovu privatnu adresu.

I desno-ekstremni teroristi svoja dela sve više počinju da pravdaju time da žele da spreče “zamenu stanovništva” koju navodno planiraju da sprovedu globalne elite – što je teorija

zavere u kojoj Džordž Soroš igra glavnu ulogu. Ona je recimo bila deo rasističkog “manifesta“ atentatora iz novozelandskog Krajstčerča koji je izvršio pokolj nad muslimanima.

I atentator iz Pitsburga se vodio sličnim motivima kada je ubio Jevreje. A i atentator iz nemačkog grada Halea verovao je u navodnu jevrejsku svetsku zaveru i ut to da Soroš želi da Nemačku pretvori u multikulturalnu zemlju.

Da li su Artur Finkelštajn i Džordž Birnbaum – uzgred i sami Jevreji – mogli da računaju sa smrtonosnim razmerima njihovog “genijalnog” izuma? Na to pitanje Finkelštajn više ne može da odgovori, preminuo je 2017. A Džordž Birnbaum o tome ne želi da razgovara. Upit za intervju Dojče velea je odbio.

(DW)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here