Home TEMA DANA NEIZBEŽAN SUKOB SA RUSIJOM: TURSKA DOVOZI DESETINE TENKOVA U SIRIJU U PRIPREMI...

NEIZBEŽAN SUKOB SA RUSIJOM: TURSKA DOVOZI DESETINE TENKOVA U SIRIJU U PRIPREMI ZA SUPROTSTAVLJANJE RUSKOJ OFANZIVI

612
0
SHARE

Desetine turskih tenkova raspoređeno je u sirijskoj provinciji Idlib.

Uprkos aktivnom ruskom bombardovanju južnog dela sirijske provincije Idlib, Ankara je ipak uspela da prebaci desetine svojih tenkova u ovaj region.

Prema preliminarnim podacima, možemo govoriti o 20-30 tenkova, koji su trenutno raspoređeni duž autoputa M4 između gradova Arikha i Muhambel. Istovremeno se pojavljuju i laka oklopna vozila.

Trenutno je situacija u sirijskom Idlibu veoma pogoršana u odnosu na to kako je Sirija zahtevala hitnu evakuaciju turske vojske u vezi sa predstojećim napadom na region.

Očigledno, Turska namerava da se suprotstavi i Rusiji, o čemu svedoči raspoređivanje turskih sistema PVO južno od grada Idlib.

Raspoređivanje turskih tenkova na autoputu M4 nastaje zbog činjenice da u ovom trenutku nema stvarnih informacija iz kog pravca će sirijska vojska napasti.

Uzimajući u obzir podatke izvora, sirijska, pa čak i iranska vojska učestvovaće u snažnom napadu na džihadističke snage u Idlibu, a sama ofanziva će se voditi iz četiri pravca – iz Homsa, Idliba, Alepa i Latakije, kako je ranije objavljeno.

Sirijski izvori izveštavaju da se na prvim linijama fronta pojavilo i teško naoružanje, međutim, detalji nisu dati iz očiglednih razloga.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here