Home TEMA DANA MLAĐAN ĐORĐEVIĆ: VUČIĆ PORED PREDAJE KOSOVA I PREKIDA ODNOSA SA RUSIJOM I...

MLAĐAN ĐORĐEVIĆ: VUČIĆ PORED PREDAJE KOSOVA I PREKIDA ODNOSA SA RUSIJOM I KINOM DOBIO JOŠ JEDAN ZADATAK..

488
0
SHARE

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je neodrživim tvrdnje zvaničnika američkog Stejt departmenta Filipa Rikera da će “Balkan ostati predmet pažnje Sjedinjenih Američkih Država (SAD) sve dok ne dobije punu transatlantsku strukturu”.

Iz pokreta Oslobođenje saopšteno je da Đorđević na isti način vidi i Rikerove izjave da region treba “potpuno da se integriše u evroatlantsku zajednicu” što, prema njegovim rečima, praktično znači da sve zemlje treba da uđu u NATO.

“Za Srbiju je takav stav apsolutno neprihvatljiv, kako zbog negativne istorije odnosa sa NATO koja uključuje i agresiju i otimanje Kosova i Metohije, kao i zbog trenutnih stavova te organizacije o suverenitetu Srbije”, rekao je predsednik “Oslobođenja”.

Đorđević je upitao da li taj Rikerov stav znači da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na listu svojih zadataka, pored nezavisnosti Kosova i urušavanja odnosa Srbije sa Rusijom i Kinom, dobio još jedan, a to je “uterivanje Srbije u NATO”.

On smatra da Rikerova izjava predstavlja samo početak ofanzive na Srbiju, koja će se pogoršati od sledeće godine kada u Vašington dođe administracija izabranog predsednika DŽozefa Bajdena.

“Za tu situaciju je direktno zaslužan Vučić. Svojom nesposobnošću, lošim procenama i hazarderskim shvatanjem spoljne politike nas je svrstao na gubitničku stranu u američkim

izborima, vezao se za Trampa i praktično učestvovao u njegovoj kampanji”, naveo je Đorđević.

On dodaje da je Tramp poražen, a vraćaju se demokrate koje su i dovele Srpsku naprednu stranku (SNS) na vlast 2012. godine da im isporuče Kosovo.

“Vučić je sada došao u situaciju da će morati da bude dvostruko veći izdajnik da bi im se dokazao. Vučićeva nesposobnost će mnogo koštati Srbiju u naredne četiri godine”, rekao je.

Lider Oslobođenja je nazvao smešnim Rikerove izjave da je u odnosima Beograda i Prištine na snazi “status kvo”.

“Kakav je to ‘status kvo’ kada je na snazi puzeće priznanje Kosova? Kada Vučić u poslednjih sedam godina sve predaje ratnim zločincima Tačiju i Haradinaju – i granične

prelaze, i carine, i pravosuđe, i međunarodno priznanje, i energetiku koja od sledeće nedelje prelazi u ruke Albanaca, a zauzvrat ne dobija ništa osim odrešenih ruku da pljačka Srbiju”, kazao je Đorđević.

Prema njegovim rečima to nije nikakav status kvo, niti zamrznuti konflikt “već priznanje nezavisnosti i izdaja koja se odvija pred našim očima”.

“Pokret Oslobođenje se zalaže za jaku, slobodnu i vojno neutralnu Srbiju koja se nikada neće odreći Kosova i Metohije, posebno ne zarad evroatlantskih integracija”, zaključio je Đordjević.

(Beta)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here