Home TEMA DANA MILOGORCI SPREMAJU VOJSKU ZA SUKOB SA SRBIMA!?

MILOGORCI SPREMAJU VOJSKU ZA SUKOB SA SRBIMA!?

797
0
SHARE

POSLE hapšenja sveštenstva Srpske Pravoslavne Crkve na čelu sa episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem, crnogorska vlast je odlučila da se obračuna i sa profesionalnim pripadnicima Vojske Crne Gore srpske nacionalnosti, objavio je portala In4s.

Preneo je da su svi vojnici srpske nacionalnosti, koji su bili raspoređeni na dužnostima obezbeđenja vojnih objekata i magacina, širom Crne Gore, usmeno obavešteni – bez ikakvog obrazloženja – da ne dolaze na posao do daljeg.

Reč je o dužnostima koja se obavljaju uz obavezno nošenje zaduženog naoružanja i municije. Oni su, na taj način, razoružani i poslati kući, a na njihovo mesto su navodno došli pripadnici Vojske Crne Gore crnogorske i bošnjačke nacionalnosti.

Mediji navode i da je ministar odbrane Predrag Bošković, u više navrata, uputio direktivu starešinama da utiču po dubini na one pripadnike Vojske Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi, da promene svoju nacionalnu pripadnost ukoliko ne žele da budu odstranjeni iz službe.

Ministar Bošković je negirao danas pisanje pojedinih medija u Crnoj Gori da su pripadnici srpske nacionalnosti dobili otkaze.

Bošković tvrdi da niko u Vojsci Crne Gore nije dobio otkaz zbog srpske nacionalnosti, preneo je podgorički portal CdM.

On je rekao da su iste ili slične dezinformacije plasirane u svim prethodnim godinama na portalu Sputnjik i srpskim medijima.

„Ono što sam tada, poručujem i sada: da će u VCG biti mjesta za sve nacije i religije, one koji ovu državu doživljavaju kao svoju i nemaju rezervnu, koji će uvijek stati u odbranu svoje države. Nebitna je nacija i religija, već samo odnos prema državi“, rekao je Bošković.

Deo crnogorskih medija objavio je da su pojedini pripadnici VCG podobijali otkaze, zbog sumnje da bi u slučaju većih nereda mogli da se „okrenu protiv države“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here