Home TEMA DANA LE FIGARO: „NEĆE BITI POVRATKA U NORMALAN ŽIVOT – OVA TRENUTNA KRIZA...

LE FIGARO: „NEĆE BITI POVRATKA U NORMALAN ŽIVOT – OVA TRENUTNA KRIZA JE TEK POČETAK“

467
0
SHARE

Ako se celo društvo ne preorijentiše na ubrzano povlačenje ugljovodonika, ove krize će eskalirati, a nestašice snabdevanja će se povećati, smatra Janković.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Sa njegove tačke gledišta, nuklearna energija ne može biti rešenje za Francusku u kratkom roku: čak i ako zemlja udvostruči svoj trenutni kapacitet, umerenost u potrošnji je neophodna. „Bolje je da se ovom umerenošću upravlja, a ne prisiljava, jer se prinudna umerenost zove siromaštvo “, upozorava stručnjak.

Navike poput gašenja svetla pri izlasku iz sobe ili sortiranja smeća imaju veoma mali uticaj na problem, primećuje stručnjak.

Ono što je zaista važno je promena vozila (izbegavanje letenja i automobila), izbegavanje bojlera na gas ili dizel za grejanje, jedenje što manje mesa i minimiziranje svake kupovine.

Ovaj pristup je kompatibilan sa idejama francuskih predsedničkih kandidata o „ reindustrijalizaciji “ zemlje, siguran je specijalista. Pod uslovom da će zemlja proizvoditi kod kuće robu koju danas uvozi, a da pritom koristi nefosilne izvore energije.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here