Home TEMA DANA LAZANSKI OTKRIO: HRVATSKI MEDIJI NAJAVILI DA AMERIČKO VOJNO ČUDO STIŽE U ZAGREB-...

LAZANSKI OTKRIO: HRVATSKI MEDIJI NAJAVILI DA AMERIČKO VOJNO ČUDO STIŽE U ZAGREB- ALI OVO JE PRAVA ISTINA!

744
0
SHARE

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski rekao je juče da u Hrvatskoj ne postoji ta vrsta tehničke ekipe koja bi opsluživala i letela na F-35.

Hrvatska preko tendera nabavlja vojne avione, a mediji pišu da će to možda biti F-35. Lazanski kaže da je F-35 Amerika prodala do sada samo Izraelu, i da bi samo još nekoliko zemalja u NATO bi kupile te avione.

„U Hrvatskoj ne postoji ta vrsta tehničke ekipe koja bi opsluživala i letela na F-35. F- 35 je lovac pete generacije i Amerikanci paze kome će da ga daju“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, za F-35 morate da imate takvu softiciriiranu infrastrukutru da se to graniči sa nekim vrstom svemirske tehnologije.

„Hrvatska će biti zadovoljna ako dobije F-16, ili bila je opcija da kupe francuske polovne avione Rafal“, rekao je on.

Lazanski navodi da su to sve velika novčana izdvajanja.

Francuzi su ponudili 12 Rafala u vrednosti od 950 miliona evra. To nije mala stvar, ceo godišnji vojni budžet, F-16 ako kupe, isto 12 komad, to će da ih košta preko milijardu dolara-

„U ovom času kada imate problema sa pandemijom, problem oko turizma, srušene delove zbog zemljotresa, da neko politički ide da kupi avione preko milijardu dolara to bi bio problem za političare u Hrvastkoj„, kaže Lazanski.

Što se tiče vojnih odnosa snaga, kaže da je jasno da je Srbija među bivšim zemljama Jugoslavije, „od Triglava do Vardara, vojnički najsnažnija“.

„Mi se opremamo, ne za rat, već da bi sprečili bilo kakvu vojnu avanturu“, rekao je on.

(B92)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here