Home TEMA DANA KUSTURICA: ČITAV SVET JE U OGROMNOM LOMU, NA UDARU I SRBIJA! (VIDEO)

KUSTURICA: ČITAV SVET JE U OGROMNOM LOMU, NA UDARU I SRBIJA! (VIDEO)

478
0
SHARE

Govoriti o promeni Ustava, odnosno, promeni zakona ili primeni zakona o istopolnim brakovima, znači isto što i zanemariti činjenicu da se, pod okriljem korone, dešavaju krupne stvari, koje pokazuju da je čitav svet u jednom ogromnom lomu i jurišnom zamahu koji hoće da nam promeni srce i dušu, kazao je proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica.

Kusturica je to rekao za Koaliciju za prirodnu porodicu povodom predloga tri zakona ministarke Gordane Čomić, zakona o rodnoj ravnopravnosti, zakona o zabrani diskriminacije i o istopolnim zajednicama.

Kusturica je jedan od 300 srpskih intelektualaca koji je dao podršku i potpisao Peticiju koalicije za prirodnu porodicu.

„Ne pada čoveku na pamet da bude protiv bilo koje grupe, koja na različit način izražava svoju seksualnost, ali ono što zabrinjava je natpis u „Njujork postu“ od pre sedam dana, gde je objavljen blog jednog od najčitanijih blogera u Americi, koji govori o tome da bi trebalo dozvoliti i rodoskrvnuće, da se seksualne radnje obavljaju čak i unutar porodice.

Nije problem da homoseksualci dobiju socijalnu dimenziju, kako oni kažu, da nasleđuju jedan drugog, da dobiju ona prava koja imaju i drugi, nego je problem što je to samo deo jednog ogromnog lomljenja i kršenja uslova koji određuju socijalni život u Srbiji, i ne samo u Srbiji nego i šire“, kaže Kusturica.

Jednog dana kad se dozvoli, a ja sam vrlo skeptičan da mi možemo da uradimo nešto što je odluka koja vuče u Srbiju u EU, oni kažu da nije, ali ja pretpostavljam da to jeste jedan od tih zakona koji nas izjednačava na vratima Evropske unije, navodi Kusturica.

Prema njegovim rečima, to je narušavanje, ne samo klasične postavke porodice, nego je to jedan deo juriša koji neko obavlja u svetu.

„Zamislimo da Rio Tinto, kao jedan od najvećih zagađivača sveta, najštetnijih velikih kompanija, koje mogu da dođu na tlo Srbije, i da eksploatišu rudu litijuma, a mi znamo da se to obavlja na jedan vrlo prljav način, ali je problem još veći u tome, što je to još jedan dokaz o lomu i velikoj promeni koja se pod koronom obavlja, a to je široko otvaranje vrata velikim korporacijama“, rekao je Kusturica.

Ulazimo, kaže, u jednu fazu liberalnog kapitalizma gde država gubi svoju moć, gde korporacije ulaze direktno tamo gde mogu i gde im se otvori prostor.

„Sve ovo što nam se dešava i sve što hoće da ozakone, nije samo ono o čemu se govori, nego je taj svet, koji obavlja te promene, u jednom jurišnom zamahu koji hoće da nam promeni ne samo srce, nego i dušu, hoće da nam promeni socijalno biće, hoće da nam ukine slobodu koju smo imali, i da nas dovede do toga da uvažamo jedan za drugim zakone koji urušavaju pravoslavnu kulturu“, zaključio je Kusturica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here