Home TEMA DANA KURTI SPREMA NOVI NAPAD! VOJSKA SRBIJE SPREMNA DA ZA 48 SATI ZAŠTITI...

KURTI SPREMA NOVI NAPAD! VOJSKA SRBIJE SPREMNA DA ZA 48 SATI ZAŠTITI SRBE!

669
0
SHARE

Obaveštajci upozoravaju da će Aljbin Kurti najverovatnije sutra ponovo poslati ROSU na sever Kosova! Naša vojska i specijalne jedinice policije spremne da reaguju u najkraćem roku.

Šiptarski ekstremisti na čelu sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo Aljbinom Kurtijem ne odustaju od izazivanja novih krvavih sukoba na Kosovu. Oni, kako saznajemo, pripremaju novi napad na Srbe, i to već sutra!

Izvori Informera kažu da ‘kosovska policija’ i specijalna jedinica ROSU uveliko razrađuju planove za novi upad na sever pokrajine. S druge strane, Vojska Srbije nalazi se u stanju povišene borbene gotovosti i spremna je da za najviše 48 sati zaštiti Srbe na Kosovu.

Tuđi prsti

Kako saznajemo, šiptarski ‘premijer’ planira da izazove novo nasilje neposredno pred lokalne izbore na Kosovu, koji se održavaju u nedelju, 17. oktobra. On tako hoće da sebi maksimalno podigne rejting među albanskim biračima.

– Aljbin Kurti će najverovatnije sutra ponovo poslati ROSU na sever. Posle onih napada u

sredu, kada su pokušali da demonstriraju silu bojevom municijom, gumenim mecima, šok-bombama i prolivanjem srpske krvi na ulicama, oni nemaju nameru da se zaustave. To im je skupljanje poena pred lokalne izbore u nedelju, a dodatno ih ohrabruje i to što su izostale konkretne reakcije međunarodne zajednice – objašnjava naš izvor.

Da napade na srpski narod na Kosovu Kurti ne sprovodi sam, potvrdio je juče i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Upad kosovske policije i ROSU jedinica na sever Kosova nije smislio Kurti, već nečija tuđa pamet. Šta god uradili Albanci, imaće podršku velike petorke, zemalja Kvinte. Tek ću

detaljno govoriti o ulozi svih njih i užasnom licemerju, o svim tim lažima o borbi protiv kriminala i hapšenju zbog čokoladica i keksa… Mi možemo da očekujemo podršku Rusije, Kine i nekih manjih zemalja, ali to neće bitno da promeni stvari na terenu. Srbija će, ipak, zaštititi svoj narod, a kako, nadam se da to nikada nećete morati da vidite! – rekao je Vučić novinarima.

Da će biti novih napada na Srbe na Kosovu, govori i izjava Aljbina Kurtija da će ‘nastaviti da se bori protiv srpskih i albanskih kriminalnih grupa’.

– Srpski i albanski kriminalci savršeno sarađuju. Ne treba politizovati borbu protiv šverca. Kosovske vlasti neće dozvoliti kriminal i mora se boriti protiv kriminalnih grupa, i srpskih, i albanskih – rekao je Kurti.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da su Srbi posle svega uplašeni, jer ne znaju šta ih čeka i na kakve su sve akcije spremni ekstremisti u Prištini.

– Naš narod je uplašen, ali i besan, ovo više ne može da se trpi, ne možemo više ni u najgorim scenarijima da predvidimo šta čeka nas Srbe na Kosovu. Situacija je sada mirna, ali tako je bilo i u sredu sve dok ROSU nije upao na sever, a tako je bilo i pre 20. septembra dok nisu došli na Jarinje i Brnjak – rekao je Simić.

Nije slučajno

Pukovnik Vojno-obaveštajne agencije u penziji Tomo Đurin ukazao je na povezanost

dolaska Gurki, bataljona britanskih specijalaca iz Nepala, na Kosovo pre tri dana i nasilja na severu pokrajine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here