Home TEMA DANA KORAK DO SUKOBA: RUSIJA RASPOREDILA VOJSKU OD 90 HILJADA VOJNIKA NA GRANICU...

KORAK DO SUKOBA: RUSIJA RASPOREDILA VOJSKU OD 90 HILJADA VOJNIKA NA GRANICU SA UKRAJINOM! OVO SE DEŠAVA..

537
0
SHARE

Rusija je spremna da slomi vojni scenario zauzimanja teritorije samoproglašenih Donjecke (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR) od strane ukrajinskih trupa u slučaju i najmanje pretnje građanima Ruske Federacije koji se ovde nalaze.

Treba podsetiti da je veliki broj stanovnika Donbasa koji uključujue DNR i LNR uzeo ruske pasoše i prihvatio rusko državljanstvo.

Prema saopštenim zvaničnim podacima Ministarstva odbrane Ukrajine, do 2. novembra oko 90 hiljada ruskih vojnika je raspoređeno u blizini granica DNR i LNR.

U ovaj sastav, ulaze trupe 8. i 20. armije Južnog i Zapadnog vojnog okruga, kao i snage i sredstva Crnomorske flote Ruske Federacije.

Pored toga, u blizini granica DNR i LNR nalaze se odvojene formacije 4. i 6. armije Vazduhoplovstva i PVO Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga RF. Informaciju o ovom pitanju saopštili su predstavnici Ministarstva odbrane Ukrajine.

„Prema podacima Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane, od početka novembra 2021. godine u blizini naše granice koncentrisana su ruske trupe ukupnog broja od oko 90 hiljada ljudi.

Grupacija obuhvata trupe 8. i 20. armije Južnog i Zapadnog vojnog okruga, kao i snage i sredstva Crnomorske flote Ruske Federacije. Pored toga, u blizini naše granice nalaze se odvojene formacije i jedinice 4. i 6. armije Vazduhoplovstva i PVO Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije “, saopšteno je.

Informacije o ovome izazivaju izvesnu sumnju, iako je ranije zaista javljeno o raspoređivanju velike grupe ruskih trupa u Jelnji i na teritoriji ruskih regiona u susedstvu Ukrajine.

Ipak, stručnjaci skreću pažnju na to da je većina ukrajinskih jedinica stalno prisutna ovde i izjave Ministarstva odbrane Ukrajine su provokativne prirode.

„Kijev je u panici zbog činjenice da je ruska vojska stacionirana u Smolenskoj oblasti i u regionu nestabilne granice sa Ukrajinom.

Ako Oružane snage Ukrajine zaista predstavljaju pretnju građanima Ruske Federacije u Donbasu, očigledno je da će Rusija biti spremna da se umeša u sukob“, naglašavaju izvori.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here