Home TEMA DANA Kedmi: Rusija može jednim potezom da izazove teške potrese na Zapadu!

Kedmi: Rusija može jednim potezom da izazove teške potrese na Zapadu!

514
0
SHARE

U kontekstu događaja koji se dešavaju na međunarodnoj sceni, kao i antiruskih provokacija EU i SAD, Moskva može da donese teške geopolitičke odluke koje će izazvati potrese na Zapadu.

Ovaj zaključak je doneo poznati izraelski vojno-politički stručnjak, bivši šef tajne službe Nativ, Jakov Kedmi. On je uživo u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjevom“ detaljno govorio o rusofobičnoj retorici Vašingtona, a takođe je objasnio kako Rusija samo jednom odlukom može da izazove paniku na Zapadu.

Jakov Kedmi je podsetio da zbog specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, američke vlasti nastavljaju da preduzimaju opasne spoljnopolitičke mere usmerene protiv Rusije.

Antiruska retorika Vašingtona, koju podržavaju zemlje Evropske unije, ne prolazi nezapaženo od ruskog rukovodstva.

Moskva pažljivo proučava sve odluke SAD koje narušavaju ruske nacionalne interese, a takođe preduzima odgovarajuće mere.

Politikolog je primetio da Rusija može oštro da odgovori na antirusku spoljnu politiku Sjedinjenih Država.

Samo jednim potezom Moskva može da uvede Zapad u paniku. Da bi to uradilo, rusko rukovodstvo bi trebalo jednostrano da se povuče iz Ugovora o smanjenju strateškog naoružanja (START III). Takav pristup će naterati SAD i EU da razmisle o svojim spoljnopolitičkim postupcima.

„Ukažite im već jednom poštovanje i recite: ovaj put vas Rusija oslobađa obaveza, sama Rusija će se povući iz sporazuma. Mislim da bi sadašnje povlačenje iz ovog sporazuma bio veoma interesantan eksperiment. Biće još histerije u Vašingtonu!“ objasnio je stručnjak.

Kedmi je izrazio uverenje da Rusija treba da igra odlučnom taktikom preduzimajući oštre mere protiv Sjedinjenih Država.

Moskva će, odbijajući da ispuni svoje obaveze iz START-III, naterati Zapad da počne da razmišlja o svojim opasnim spoljnopolitičkim odlukama usmerenim protiv Ruske Federacije.

Podsećamo da je “Start 3” sporazum o nuklearnom oružju. Obzirom da Rusija sada ima nuklearno oružje nezamislive snage koje Amerika neće imati još dugo, izlazak iz ovog sporazuma biće za SAD težak udarac koji će najaviti da je Rusija spremna za nuklearni rat.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here