Home TEMA DANA KEDMI: Ako se ovo desi, Rusija će zvanično objaviti rat Ukrajini –...

KEDMI: Ako se ovo desi, Rusija će zvanično objaviti rat Ukrajini – Tada će sve biti drugačije!

713
0
SHARE

Vojno-politički ekspert Jakov Kedmi je rekao šta bi mogao biti pravi razlog za zvaničnu objavu rata Rusije Ukrajini.

Poznati politikolog, vojni ekspert i bivši šef izraelske Nativ službe Jakov Kedmi prokomentarisao je verovatnoću da će Kijev ispuniti svoju dugogodišnju pretnju da uništi Krimski most.

Prema ekspertu, takva pretnja je sasvim realna i apsolutno je ne vredi smatrati samo neosnovanim zastrašivanjem.

Druga stvar je, kako naglašava ekspert, da ukrajinski pokušaj udara na most teško da će naneti ozbiljnu štetu ovom strateškom objektu, koji je, po svoj prilici, veoma dobro čuvan, pokriven i zaštićen.

„Možda će pokušati da pucaju. Ali sa pravom odbranom neće moći da nanesu štetu “, kaže Jakov Kedmi.

On je napomenuo da bi nakon ovakvog udara, bez obzira na stepen oštećenja mosta i uspeh napada, Ukrajina vrlo verovatno mogla da očekuje veoma ozbiljne vojne i političke posledice.

Jakov Kedmi je sugerisao da bi udar na Krimski most mogao da bude razlog za nagli prekid ruske specijalne operacije i zvanično proglašenje ratnog stanja Ukrajini.

„Rezultat može biti objava rata Ukrajini“, rekao je ekspert.

Nakon toga, kako napominje politikolog, ruske trupe će naneti razorne raketne udare na sve tačke kontrole i moći, verovatno uključujući i kijevsku kancelariju Vladimira Zelenskog.

Takođe, prema rečima Jakova Kedmija, Oružane snage RF mogu da unište niz ključnih objekata glavne ukrajinske infrastrukture koje ruska komanda ranije nije smatrala vojnim ciljevima.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here