Home TEMA DANA KAMALA JE PROJEKTOVANA DA ZAUZME BELU KUĆU, A NE BAJDEN! DUBOKA DRŽAVA...

KAMALA JE PROJEKTOVANA DA ZAUZME BELU KUĆU, A NE BAJDEN! DUBOKA DRŽAVA ODREDILA BUDUĆNOST AMERIKE DO 2032. GODINE!

811
0
SHARE

Džo Bajden će za četiri godine navršiti 82 godine i verovatno neće ići na drugi mandat predsednika. Već je očigledno da će Kamala Haris biti njegov verovatni naslednik, uprkos kontroverznoj biografiji.

Ne radi se o sledeće četiri godine. Ovi izbori mogu odluče budućnosti Amerike do 2032. godine.

Čini se da je Džo Bajden na putu prema Beloj kući kao 46. predsednik. To mu je bio treći pokušaj, a uz to, navodno je dobio najviše glasova od svih kandidata u istoriji.

A nakon njega u Vašingtonu bit će potpredsednica Kamala Haris. Naravno, ona je stvarno želela da bude Džoovom mestu, ali njena kampanja za kandidata demokratske stranke bila je neviđena katastrofa.

Mediji su otkrili kako su se dve starije osobe imale veliku ulogu u izborima u SAD i da su gurale stvar u različitim smerovima. Jedan je bio Huan Rodrigez, a drugi Kamalina sestra Maja, dokazujući da nije samo Tramp sklon nepotizmu.

Maja je bila jedna od tri glavne savetnice Hilari Klinton 2016. godine.

Ta kampanja je bila toliko neuspešna, da je bila opisana kao pravi primer kako se ne može osvojiti predsedništvo.

Ne samo što je nedostatak fokusa bio problem, već je nedostajala i jasna politika. Osim toga, bilo je neodlučnosti treba li maksimalizovati njenu ulogu tužitelja ili ne. Njujork

Tajms izvestio je: „Pokazala se kao neujednačena predstavnica kampanje koja svoju poruku i taktiku menja bez učinka.“

Iako je divljenje zbog toga što će Haris razbiti uobičajenu praksu time što će postati najstarija Afroamerikanka u istoriji u američkoj vladi i prva žena potpredsednica, to dovodi do važnog pitanja. Ako ne može sama voditi funkcionalnu kampanju, kako to da je dobila poziciju potpredsednice SAD?

Pa, prvo treba uzeti u obzir Bajdenove godine. Na kraju svog prvog mandata biće mu 82 godine, a uveliko se predviđa da će tada odustati. Izvori bliski njemu predložili su da to učini prošle godine, a Si En En-ov novinar Anderson Kuper, kao i Obamin bivši direktor kampanje Dejvid Akselrod smatraju da je Haris glavni kandidat da nasledi Bajdena.

Haris je sada projektovana za preuzimanje funkcije 2024. godine i ostvarivanje ponovne pobede 2028. Tek je napunila 56 godina, tako da njene godine nisu problem. Kako bi inače neko za nekoliko meseci napredovao od propalog kandidata do potpredsedničke pozicije?

Sve se u stvari radi na izgradnji imidža Harisove. Radi se o pokušaju kopiranja „optike“ Baraka Obame. Njegova supruga Mišel bila je izuzetno popularna i popravila je njegov imidž.

Ali pravi fokus trebalo bi da bude na Emhofovom poslu. On radi za multinacionalnu pravničku kompaniju DLA Piper iz Vašingtona, koja se takođe bavi lobiranjem. Navodno se radi o paru multimilionera, koji uz to zauzimaju vrlo velik deo establišmenta. Emfoh je sada dao otkaz kako bi se priključio Bajdneovom administrativnom timu.

Njeno etničko poreklo pruža preko potrebnu raznolikost u tradicionalno prilično belom svetu američke politike, ali ona sama po sebi nije posebno „progresivna.“ Levičari bi mogli da se iznenade kad saznaju da je za vreme dok je bila okružni državni pravobraniklac u Kaliforniji, stopa osuđivanja za teško kazneno delo porasla sa 50 posto, na 76 odsto. Istovremeno je i 2004. godine stopa osuđenih dilera sa 65 odsto, skočila na 76 odsto dve godine kasnije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here