Home TEMA DANA IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC: RUSKA VOJSKA NE ZAVISI OD SATELITA, IMA OPASNO ORUŽJE ZASNOVANO...

IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC: RUSKA VOJSKA NE ZAVISI OD SATELITA, IMA OPASNO ORUŽJE ZASNOVANO NA NOVIM FIZIČKIM PRINCIPIMA

820
0
SHARE

Vojni ekspert iz Izraela, Jakov Kedmi, veruje da će postavljanje ruskog laserskog oružja u atmosferu neutralisati protivnike Rusije.

Svake godine vojna konfrontacija vodećih sila prelazi na novi nivo.

Jedno od najžešćih područja konfrontacije danas je svemir, koji je postao arena za borbu elektronskog oružja, izviđanje i sisteme navođenja.

Nije uzalud da se trenutno proizvođači oružja fokusiraju na neutralisanje svemirskih sistema.

Ovo područje igra posebno značajnu ulogu za Sjedinjene Države, u kojima je ogroman broj uzoraka vojne opreme vezan za satelite i GPS.

Prema Kedmiju, upravo će mogućnost uništavanja neprijateljskih satelita u budućnosti odrediti ishod rata.

A da ne bi bile u ulozi gubitnika, zemlje moraju da se uvere da je vojska spremna da rešava probleme bez pomoći iz orbite.

Danas takvim kriterijumima udovoljava rusko oružje zasnovano na novim fizičkim principima.

Što se samog prostora tiče, oružje je, prema mišljenju stručnjaka, već prisutno. Između ostalog, govorimo o laserskim sistemima koji su u stanju da vrlo efikasno udaraju avione i satelite, kao i onesposobljujućim sistemima za nadzor.

“Na primer, lasersko oružje koje je trenutno u službi u Rusiji, a koje stoji na severnoj brigadi, pored fizičkog uništavanja, ima i potpuno drugačiji efekat – zaslepljivanje letelice, zaslepljivanje raketa, lišavajući ih mogućnosti orijentacije u vazduhu i pronalaženja cilja”, rekao je Kedmi….

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here