Home TEMA DANA IZBORI U SAD: NA OBE STRANE SE PRIPREMAJU ULIČNI PROTESTI- USLEDIĆE NASILjE...

IZBORI U SAD: NA OBE STRANE SE PRIPREMAJU ULIČNI PROTESTI- USLEDIĆE NASILjE I POGROMI U GRADOVIMA!

519
0
SHARE

Donald Tramp je pozvao da se obustavi utvrđivanje rezultata predsedničkih izbora održanih 3. novembra na kojima mu je glavni rival bio demokrata Džo Bajden.

Tramp posebno insistira da se prekine brojanje glasova. Njegov izborni štab je prethodno najavio podnošeenje zbog manipulacija glasačkim listićima u državama Arizona i Nevada.

Dan ranije je zatražio da se obustavibrrojanje glasačkih listića u državama Džordžija, Pensilvanija i Mičigen. Novo prebrojavanje glasova zatražio je u državi Viskonsin.

Trampovi zahtevi imaju osnova, ali će ih u američkom zakonodavnom, sudskom i političkom sistemu teško realizovati.

Primera radi, u okrugu Antrim u američkoj saveznoj državi Mičigen sami su poništili svoje već objavljene rezultate glasanja. Kao netačne! Sumnjiče i „korišćeni softer“ i „ljudski faktor“.

Antrim tradicionalno većinski podržava republikance. Tramp je 2016. godine u toj izbornoj jedinici osvojio 62 odsto glasova, oko 4.000 više od Hilari Klinton.

Prve sumnje su se pojavile kada se ispostavilo da Bajden osvaja 3.000 glasova više od Trampa.

Američki politički analitičar  Malek Dudakov ukazuje:

„Glasanje u Mičigenu i Viskonsinu je najupitnije. Tamo su izborne komisije u početku zaustavile brojanje glasova, a zatim je bilo nastavljeno i odjednom se pojavilo 100 hiljada glasačkih listića u obe države sa 100-postotnim rezultatom za Bajdena.

Članovi izbornih komisija su objasnili da su dugo brojali glasačke listiće i da zato neko vreme nisu unosili rezultate, što je samo po sebi sumnjivo. Ali, 100 odsto glasova za jednog kandidata vrlo malo verovatno!“

Drugi skandal se dogodio u Detroitu.

Članovi izborne komisije nisu dozvoljavali posmatračima da dođu na biračka mesta na kojima su  prozori pred glasanje zatvoreni daskama. Isturane su i kutije za picu da se ne vidi šta dešava.

Dudakov ukazuje da su u to vreme stizali automobili sa glasačkim listićima koji se još broje, iako su od izbora prošla dva dana.

Američki izborni sistem je silovan i pre četiri godine, samo što su tada Demokratska partija i dunoka država potcenile i Trampa i njegovo biračko telo.

Kako su stvari krenule, sasvim je moguće da SAD više neće biti jedina zemlja u svetu u kojima nije moguća obojena revolucija.

U SAD i  dalje nema američke ambasade, ali su izbori od 3. novembra održani u skladu sa scenarijima Džina Šarpa za obojene revolucije.

Zato ne iznenađuje što je Trampov advokat Rudi Đulijani u  Filadelfiji je rekao:

„Najproblematičniji su glasovi poslati poštom. Dešava se jedna od najnedemokratskijih stvari za koje znam. Podneli smo tužbu zbog veoma sumnjivih glasačkih listića. Ovaj oblik glasanja je najopasniji po procentu prevara. U Filadelfiji su posmatrače prisiljavali da budu na tolikoj udaljenosti da jednostavno ne mogu da vide glasački listić“.

U međuvremenu je američka organizacija za ljudska prava „Project Veritas“ objavila svedočenje svog insajdera iz američke poštanske službe koji je otkrio da su pristigli glasački listići stavljeni u poseban odeljak, gde je na njih 3. novembra udaran lažni pečat.

Ni Tramp ni Bajden ne nameravaju da priznaju poraz. Na obe strane se pripremaju ulični protesti, uslediće nasilje i pogromi u većim gradovima.

Trampovi protivnici će nastaviti da tvrde da je on „sistemski nesporazum“, ali on to nije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here