Home TEMA DANA HRVATSKI ISTORIČAR OTKRIVA: SRBIJA SE NALAZI U TEŠKOM STANJU, ZAPADNJAČKI VIRUS ZLA...

HRVATSKI ISTORIČAR OTKRIVA: SRBIJA SE NALAZI U TEŠKOM STANJU, ZAPADNJAČKI VIRUS ZLA PRODRO JE U SVE PORE DRUŠTVA..

1053
0
SHARE

Nedavno su provučićevi mediji i analitičari optužili Hrvate, a kasnije i Ruse da stoje iz protesta u Srbiji.

Na stranu to što je nemoguće da hrvatske i ruske službe u nečemu takvom surađuju, kad znamo da je bivši, a i budući premijer Plenković prijetio Rusima u Ukrajini novom olujom i od tada je u Rusiji persona non grata.

Posebno su bili smiješni ključni dokazi hrvatske umiješanosti u proteste koje je iznio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bila je to izjava od prije nekoliko godina Davora Iva Stiera, čovjeka čiji je utjecaj u HDZ-u minoran jer je proljetos vodio unutarstranačku opoziciju Plenkoviću.

Još je jadnije bilo vađenje iz naftalina bivše hrvatske premijerke Jadranke Kosor (Srpkinje porijeklom) i nekog njenog tvita. Jadranka Kosor je najveći gubitnik u hrvatskoj politici, izgubila je svake izbore na kojima se kandidirala i odavno je izbačena iz HDZ-a.

Iako iza protesta u Beogradu ne stoje Hrvati, mogu se složiti da iza nereda u Beogradu stoje ustaše. Ovo što se odvija na ulici, to su protesti, a oni što se događa u srpskim institucijama, to su neredi i divljaštvo.

Zašto ustaše? Kako drugačije nazvati ljude koji ili negiraju genocid na Srbima u Jasenovcu ili slave to klanje? Radi se o dva ugledna profesora sa Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Prva je notorna Dubravka Stojanović. Poznate su razne njezine srbofobne izjave, poput one da je Jasenovac mitologema srpskih nacionalista iz osamdesetih godina.

Drugi je Nikola Smardžić koji se već ranije istaknuo tvrdnjama da su Srbi otpadnici od civiliziranog svijeta. Ovo je objava na Twitteru koju je Samardžić nedavno lajkao:

“Ćiriličnoj bagri objasniš zašto im se malo-malo dešavaju bombardovanja, uništenje. Ili su mozak i ćirilica u raskoraku ili oni ne kontaju latinicu. Srbija je u gibu mitomanije svinjokradice i konjokradice Karađorđevića.

Oni su trudnoj ženi odsekli sise, izmislili Kosovski boj, stvorili SPC, izmislili Svetoga Savu i ostale gluposti, napravili ršum u Crnoj Gori i Kosovu. Jasenovac je odgovor na njihovu vladavinu, nema većih zlotvora.”

I sad Vučić pored ovakvih profesora koji formiraju stavove i mišljenja mladih ljudi, studenata koji će sutra biti profesori i intelektualci traži neke nepostojeće Hrvate i Ruse na spontanim protestima mladih?! Srbima pored Filozofskog fakulteta u Beogradu i tzv. SANU (a u stvari to je anus) neprijatelji ne trebaju.

Šlag na tortu bila je prekjučerašnje javljanje akademika Dušana Teodorovića u program N1. Da nije pisalo da glas pripada akademiku Teodoroviću, pomislio bih da se radi o nekom albanskom lobistu ili suradniku narko dilera sa Kosova.

Teodorović je prvo izjavio da se Srbi moraju pomiriti sa tim da je Kosovo već 20 godina nezavisna država. Kakva je to država koju ne priznaje više od 70 posto svijeta? Tko je odredio da je ovih 30 posto važnije?

Kosovo ne priznaju neke od najmoćnijih država (Vatikan, Izrael, Rusija), neke od najmnogoljudnijih (Kina, Indija, Nigerija), neke od najvećih muslimanskih (Iran, Indonezija)… zašto Teodorović ne objasni Izarelu ili Kini da je Kosovo već 20 godina nezavisna država?

Kada bi vanzemaljac gledao Zemlju iz svemira primjetio bi da većina tog planeta ne priznaje Kosovo. Kakva je to nezavisna država koje nema u UN-u? Koje nema u Unescu? Koje nema u interpolu? Koja ne bi imala ni pozivni broj da joj ga Srbija nije dozvolila?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here