Home TEMA DANA GENERAL MILORAD STUPAR OTKRIVA DETALJE OPERACIJE „ĆURAN“: EVO PO ČIJEM NALOGU JE...

GENERAL MILORAD STUPAR OTKRIVA DETALJE OPERACIJE „ĆURAN“: EVO PO ČIJEM NALOGU JE TADIĆ UNIŠTIO VOJSKU!

994
0
SHARE

Prvi komandant elitne 72. brigade za specijalne operacije general Milorad Stupar optužio je bivšeg ministra odbrane i predsednika države Borisa Tadića za uništavanje Vojske Srbije!

On tvrdi da je Tadić, planski, po nalogu zapadnih moćnika radio sve da bi smanjio borbenu moć naše armije!

– Naša vojska je uništena posle Petog oktobra više nego od strane NATO pakta za vreme bombardovanja 1999. godine. To što je vlast radila posle 2000. godine bila je operacija

‘Ćuran’, po kojoj je vojska reorganizovana po NATO standardima, i ta operacija je završena 2011. godine, kada je ukinut i vojni rok – rekao je general Stupar.

Slavni komandant srpskih specijalaca kaže da je cilj operacije kojom je rukovodio Boris Tadić bio da se srpska vojska svede na ‘beznačajnu meru’:

– Ona vojska koja je izašla na crtu NATO paktu trebalo je da se uništi, smanji i dovede na jedan nivo koji ne garantuje slobodu srpskom narodu. Tom operacijom je od početka do kraja rukovodio bivši ministar odbrane i bivši predsednik Srbije Boris Tadić! On je devet godina rukovodio sistemom odbrane Srbije, on je za sve odgovoran i najodgovorniji.

Tadić i njegovi saradnici su sve to radili po planu, odnosno po ‘Beloj knjizi’, koja je uvedena 2006. godine. Po toj knjizi su birani i generali koji su bili u Tadićevoj funkciji i na liniji zadatka uništenja vojske – optužuje general Stupar, koji je po imenu prozvao i bivšeg načelnika generalštaba Zdravka Ponoša.

– Da Boris Tadić nije bio predsednik države NATO, general Zdravko Ponoš nikada ne bi bio na čelu Vojske. Bilo je tu još nekoliko generala, kao što su Paskaš i Miletić, koji su sproveli ovu NATO transformaciju vojske!

Vojska je u njihovo vreme sa 400 bataljona spala na samo 100, sa 1.029 tenkova na 239! Pogledajte samo ove podatke, Vojska je 1999. imala 1.000 vanbrodskih motora, 1.500 čamaca, 230 dozera, 200 rovokopača – to je oprema za savlađivanje vodenih prepreka, ali i za borbu sa poplavama.

Sa tom silom poplave za nas u Srbiji ne bi predstavljale nikakav problem! I gde je sad sve to? Uništeno i prodato u staro gvožđe kako bi se tobože kupila nova sredstva.

Ali od tih para Vojska ništa, ni dinar dobila nije – rekao je Stupar za TV Pink. On se snažno založio i za vraćanje obaveznog vojnog roka jer je to, kako je rekao, jedina garancija pune bezbednosti naše države u budućnosti.

Prevara naroda

I penzionisani pukovnik KOS Ljuban Karan kaže da je ukidanje vojnog roka ‘jedna od najvećih prevara srpskog naroda’.

– Ta perfidna prevara bila je upravo u tome što je 2010. i 2011. godine rečeno da je vojni rok samo zamrznut, da to nije trajno rešenje. Ali to jeste trajno rešenje, jer su uništeni svi uslovi da se može vratiti na redovno služenje vojnog roka. I to nije urađeno slučajno. Tada je izvršeno i uništavanje naoružanja, i teškog i lakog, stvoreni su veštački viškovi tako što je prethodno ukinuta vojna popuna…

Tada, pre deset godina, kada su odlučili da ‘zamrznu’ vojni rok, nije bilo nikakve javne rasprave, pa o čemu bismo sada raspravljali? O tome da li je bolje da imamo obučene ili neobučene ljude? To je gubljenje vremena, a mi vremena nemamo.

Međunarodna situacija se komplikuje, Balkan će biti jedno od kriznih žarišta i ovde će sigurno biti neke vrsta rata, specijalni rat nas sigurno čeka, a i ta vrsta rata u nekoj fazi podrazumeva klasičan oružani sukob za koji moramo da budemo spremni – apeluje pukovnik Karan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here