Home TEMA DANA GALIJAŠEVIĆ: BOSNA PRIJETEĆI GORI U PLAMENU ISLAMSKOG RADIKALIZMA

GALIJAŠEVIĆ: BOSNA PRIJETEĆI GORI U PLAMENU ISLAMSKOG RADIKALIZMA

766
0
SHARE

„Islam svoju ulogu može obaviti samo na sintezi teorijskih uputstava i praktičnog djelovanja“, isticao je mentor Alije Izetbegovića, poznati ustaša, po kome su u Sarajevu nazvali ulicu i školu – Mustafa Busuladžić.

Po njegovom uvjerenju, čovječanstvo, naročito u ovom vremenu, neće da sluša samo učenje, a da njegovu potvrdu ne vidi u praktičnom životu.

Ovo učenje i ove ideje danas, kao povampireni politički koncepti, prijeteći odzvanjaju u umovima i osjećanjima današnjih Bošnjaka. Takva svijest se gradi iz dana u dan.

Brine li neko što ta „filozofija“ danas likuje zbog protesta u Srbiji?

Čini se da se u protestima prepoznaje matrica „petog oktobra“, težnja da se vlast osvoji na ulici, te da se ponište rezultati tek održanih izbora i sruši Ustav Srbije.

Situaciju koriste politički plaćenici u Srbiji, huliganske grupe pod nadzorom obavještajaca hrvatske službe SOA podržane kriminalnim grupama i narko-kartelima, povezanim s vlastima iz Podgorice i njihovom službom ANB.

Dok se na ulici pokušava oslabiti Srbija, Bosna prijeteći gori u plamenu islamskog radikalizma; Hrvatska plamti ustašoidnom mržnjom; u Crnoj Gori proganjaju Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu, a Makedonija, ničija i svačija, okreće glavu od Srbije.

Za zapadne sile ovo su idealni uslovi za pokretanje nepotrebnog i uglavnom štetnog dijaloga o Kosovu.

Priželjkivani i kreirani uslovi za tzv. briselski dijalog.

(Fakti)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here