Home TEMA DANA FRANCUSKI POSLANIK U EU PARLAMENTU: „KOSOVO JE MAFIJAŠKA DRŽAVA I KANCER BALKANA-...

FRANCUSKI POSLANIK U EU PARLAMENTU: „KOSOVO JE MAFIJAŠKA DRŽAVA I KANCER BALKANA- TAMO TRGUJU LJUDIMA I ORGANIMA!“

799
0
SHARE

Postoji trgovina ljudima, trgovina organima. Kosovo je danas rak rana na Balkanu.

Mariani, koji je član opozicione stranke Marin Le Pen, rekao je da je Kosovo “rak rana Balkana i država u kojoj se odvija trgovina ljudima i organima”.

Francuski poslanik u Evropskom parlamentu Tieri Mariani na sastanku Odbora za spoljne poslove koji je danas održan povodom izveštaja o Kosovu rekao je da je Kosovo mafijaška država, kritikujući izvestioca EP za Kosovo Violu fon Kramon za njenu podršku vizne liberalizacije za tzv. Kosovo.

– Kosovo je region Srbije, koji nikada nije smeo da ostane u rukama onih koji ga danas vode. Priština ukida osnovna prava, vladavinu zakona, funkcionisanje demokratskih institucija.

Postoji trgovina ljudima, trgovina organima. Kosovo je danas rak rana na Balkanu.

Tači se u Hagu tereti za ratne zločine, dok izvestilac fon Kramon nije ni pomenula ovu činjenicu. Metastaze se šire Evropom, mafijaške operacije i oružje uvezeno u Francusku sa Kosova.

Zabrinut sam zbog toga kako izvestilac i većina političkih grupa podržavaju liberalizaciju viznog režima za Kosovo. EU podržava mafijašku državu – rekao je Mariani.

Viola fon Kramon: Kosovo nije mafijaška država

Takođe je kritikovao i izveštaj fon Kramon o Kosovu, nazvavši ga neuravnoteženim, slepim i ideološkim.

Posle govora poslanika iz Francuske Tierija Marianija, izvestilac Viola fon Kramon reagovala je rekavši da je iznenađena njegovim govorom.

Viola fon Kramon odgovorila je na kritike francuskog opozicionara, predlažući mu da poseti Kosovo kako bi se upoznao sa situacijom, uveravajući da Kosovo ni u kom slučaju nije mafijaška država.

– Predlažem da zajedno posetimo Kosovo gde možete da imate priliku da razgovarate sa građanima Kosova i sagledate stvarnost na Kosovu i procenite da li je to mafijaška država ili zemlja koja izvozi oružje – rekla je fon Kramon.

Dodala je da liberalizacija viznog režima ni na koji način neće ugroziti građane Francuske.

– Spremna sam da razgovaram sa građanima Francuske kako bih ih uverila da liberalizacija viznog režima za Kosovo nije opasnost za Francuze i Kosovo definitivno nije mafijaška država.

Nadam se da će otputovati na Kosovo da biste upoznali ljude i upoznali nove generacije na Kosovu koje su generacije Evropske unije – zaključila je fon Kramon.

(Kosovo online)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here