Home TEMA DANA Francuski novinar otkriva da rat NATO i Rusije samo što nije počeo

Francuski novinar otkriva da rat NATO i Rusije samo što nije počeo

402
0
SHARE

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je 24. novembra izjavila da „sve više činjenica ukazuje na to da u Ukrajini postoji konfrontacija između Rusije i NATO-a“.

„Sve veći broj vojnih specijalista iz zemalja alijanse bori se u sastavu desetak privatnih vojnih kompanija i Oružanih snaga Ukrajine“, rekla je ona na brifingu.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je 1. decembra rekao da su sve agencije za sprovođenje zakona u zemlji zabeležile porast broja provokacija u blizini granice sa Ukrajinom.

„Ukrajina, pod bilo kojim izgovorom, najverovatnije pokušava da uvuče trupe zemalja članica NATO u sukob. Sve to potvrđuje i nedavni pad rakete na teritoriju Poljske“, prenele su njegove reči RIA Novosti.

On je napomenuo da u tom kontekstu zapadne države nastavljaju da jačaju vojni potencijal svojih oružanih snaga, modernizuju infrastrukturu na teritoriji susednih zemalja i povećavaju intenzitet aktivnosti operativne i borbene obuke.

„Sve to dovodi do zaoštravanja ionako komplikovane vojno-političke situacije oko naše zemlje i u regionu u celini“, naglasio je Lukašenko.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here