Home TEMA DANA ESKALACIJA RATA U DONBASU! SPREMA SE VELIKI SUKOB: RUSKI S-400 RASPOREĐENI NA...

ESKALACIJA RATA U DONBASU! SPREMA SE VELIKI SUKOB: RUSKI S-400 RASPOREĐENI NA 100 KILOMETARA OD UKRAJINSKE GRANICE!

487
0
SHARE

Ruski PVO sistemi S-400 primećeni su 100 kilometara od ukrajinske granice.

Zbog eskalacije rata u Donbasu i neposredne pretnje Rusiji, ruska vojska rasporedila je sisteme protivvazdušne odbrane velikog dometa  raketne komplekse S-400.

Na satelitskim snimcima predstavljenim 13. novembra 2021. može se videti snažno elektromagnetno zračenje koje emituju ruski radari PVO.

Sudeći po oblasti iz koje dolazi elektromagnetno zračenje, PVO sistemi su raspoređeni približno u području naselja Ternovoje (Voronješka oblast). U ovom slučaju, domet zračenja je oko 400 kilometara

Pri tome, stručnjaci obraćaju pažnju na pravac elektromagnetnog zračenja radara – ne uzima se pod kontrolu teritorija Donbasa ili oblasti koje kontroliše Kijev, već isključivo granična zona. Ovo verovatno ukazuje da Rusija namerava da pokrije svoju granicu od mogućih napada ukrajinske vojske.

Zanimljiva je činjenica da je do razmeštanja sistema protivvazdušne odbrane došlo nakon

što su Oružane snage Ukrajine u više navrata počele da koriste svoje jurišne bespilotne letelice Bairaktar ​​TB2 i za prilagođavanje udara u Donbasu i za nanošenje udara bespilotnim letelicama.

Poznato je da su kompleksi S-400 u stanju da bez problema detektuju dronove turske

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

proizvodnje na udaljenosti od nekoliko stotina kilometara. Ovo isključuje nanošenje udara Oružanih snaga Ukrajine na rusku teritoriju.

Nije poznato za sada da li komplekse S-400 prate sistemi BUK i Pancir koji su efikasnost obaranja poznatih turskih dronova Bajraktar dokazali na ratištu Libije i Sirije.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here