Home TEMA DANA DRAKULIĆ: SITUACIJA U EPS-u JE KATASTROFALNA, OVO JE DIVERZIJA! JA SAM...

DRAKULIĆ: SITUACIJA U EPS-u JE KATASTROFALNA, OVO JE DIVERZIJA! JA SAM ZASTRAŠEN ONIM ŠTO SE DEŠAVA.. (VIDEO)

683
0
SHARE

Predsednik srpskog poslovnog kluba Privrednik i vlasnik Point grupe Zoran Drakulić kaže da je katastrofalna situacija, koja je nastala u EPS-u i zbog koje su hiljade potrošača ostale bez struje, neverovatna i da je ona dokaz da partijski kadrovi ne mogu da vode ozbiljne firme.

„Gledao sam deo današnje sednice Vlade, mene je to potpuno poremetilo. Ne mogu da verujem da imate takav ispad u sistemu. To je katastrofa za srpsku privredu“, rekao je Dragulić u emisiji „Da razumemo“ N1 i dodao da će nastalu štetu platiti cela privreda i građani.

On je naglasio da ne može da veruje da postoji takav nemar, da se „pusti nešto u rad i da to pukne za desetak dana od jednog snega“, a da sa druge strane vidimo da su prazni depoi sa ugljem u elektrani i da je dopušteno da ugalj pun gline uđe u sistem.

Drakulić naglašava da je to još jedan dokaz onoga što stalno govori da ne mogu partijski kadrovi da vode ozbiljne firme.

„Razumem da imate partijski kadar, pa ako hoćete da mu se odužite, pa stavi ga za savetnika, ali dovedi čoveka da upravlja firmom i plati ga i 50.000 evra“, rekao je Drakulić i istakao da će šteta u EPS-u biti stotine miliona evra, budući da uvozimo struju za oko 10 miliona evra dnevno.

„Ovo ne može da prođe, mislim da ljudi treba da odgovaraju, da smo u socijalitičko doba, rekli bi da je ovo bila diverzija. Ovo je katastrofa, zastrašen sam zbog toga“, rekao je Drakulić i dodao da bi i privreda mogla da stane jer možda nećemo moći da kupimo struju na stranom tržištu.

On je naglasio da stravičnu cenu plaćamo za uvoz struje i da stoga ovo ne sme da ostane nekažnjeno.

„Da ste imali profesionalni menadžement, ne biste imali ovo danas u EPS-u“, rekao je Drakulić i zapitao:

„Da li bi ste vi zaposlili nekog takvog u svojoj firmi, ne bi mu dali ni 500 evra. Ja bih mu

dao i 2.000 kao savetniku, samo da se ne meša u posao, ako je već ‘zaslužan član stranke“.

On je istakao da takvo preduzeće kao što je EPS mora da vodi najbolji profesionalac.

„Bruka što privreda još ne zna cenu struje,  pripremili smo se i za scenario da stanemo od 1. januara“

Naglasio je i da je bruka da sada, u decembru privreda Srbije ne zna cenu koju će da plaća naredne godine.

„Neko pravi budžet već u junu, julu…Koji mi da pravimo budžet a ne daju nam ponude i ne znamo koliko ćemo da plaćamo struju“, zapitao je Drakulić.

Posle najava da bi cena struje za privredu mogla da bude i 170 odsto veća nego prethodna, on kaže da su se u oktobru svi privrednici pobunili. „Takve cene ne možemo da izdržimo, nema govora…Staćemo pola nas, pripremili smo se i za taj scenario – da stanemo 1. januara, da nema proizvodnje“, kaže Drakulić.

On je objasnio da neki privrednici mogu malo malo više, a drugi manje da u proizvod ugrade cenu proizvodnje, ali da već i danas postoji neravnopravnost na tržištu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here