Home TEMA DANA Dr Parović: Započet rat protiv Turske zbog gasovoda; ni Srbija neće biti...

Dr Parović: Započet rat protiv Turske zbog gasovoda; ni Srbija neće biti po strani

328
0
SHARE

Turska napravi strateški dogovor sa Rusijom o tome da se pravi veliki gasni čvor za snabdevanje Evrope gasom. I odmah teroristički napadi u centru Istanbula.

Od Vučića se traži da Srbija ne bude na velikom energetskom koridoru i to je suština svih pregovora koji se sada vode.

Ovo za „Srbin info“ ističe dr inž. Miroslav Parović, lider Slobodarskog narodnog pokreta i naglašava da od ovog sukoba neće biti pošteđena ni Srbija.
Parović naglašava da je Rojters izvestio o tome da Vlada Srbije i slovačka kompanija

Inobat uskoro treba da potpišu pismo o namerama da se u Srbiji izgradi velika fabrika baterija za automobile. Prema navodima plan je da se iz srpskog budžeta ovoj dosta skromnoj slovačkoj kompaniji isplati 419 miliona evra, što praktično znači da bi se narodnim parama pravila privatna fabrika..

– Zanimljivo je i to da je prošle godina kompanija Rio Tinto potpisala ugovor o saradnji sa Inobatom, što jasno ukazuje da vlast planira izgradnju rudnika litijuma u dolini Jadra, bez obzira na protivljenje građana Srbije.

U tom pogledu zanimljivo je reći i to da je juna prošle godine tadašnji ambasador u Slovačkoj, Momčilo Babić bio na prezentaciji pilot projekta proizvodnje baterija koja treba da započne iduće godine.

Ovo samo govori u prilog tome da vlast već uveliko šuruje sa vrlo skromnim stranim partnerom koji još uvek nema bilo kakvu ozbiljnu proizvodnju, niti finansijske rezultate kojim bi mogli da opravdaju tako ambiciozne projekte kakav planiraju u Srbiji“, ističe Parović.

On tvrdi da se iz svega može zaključiti da se radi o privatnom aranžmanu ljudi iz vrha Vučićeve vlasti gde će se uz navodnog stranog partnera, a uz obilatu pomoć iz državnog budžeta u stvari izvršiti nova otimačina preostalih srpskih resursa.

Više o ovim temama u video prilogu:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here