Home TEMA DANA Dr Kuzović otkrio: Istina o Pirotu- Ko je kriv za curenje amonijaka!...

Dr Kuzović otkrio: Istina o Pirotu- Ko je kriv za curenje amonijaka! (VIDEO)

1502
0
SHARE

Dve osobe su preminule od posledica gušenja amonijakom, a ukupno 56 je hospitalizovano, nakon što je u nedelju u selu Sopotski Han kod Pirota iskliznula cisterna sa otrovnim gasom. Amonijak i dalje curi na mestu iskliznuća, auto-put je i dalje zatvoren.

Ovim povodom redakcija Srbin info je razgovarala sa prof dr Duškom Kuzovićem, koji je otkrio pozadinu incidenta za koji je direktno odgovorna vlast Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

– Projekat spaljivanja opasnih materija u Šapcu mora odmah biti obustavljen. Ko je toj firmi dozvolio to da radi, mora krivično i materijalno da odgovara.

Štetu koja je nastala u Pirotu će platiti građani Srbije, a to bi morale da urade kompanije za čiji interes se prevoze opasne materije, i lica koja su dovele železnicu u Srbiji u ovakvo stanje.

Umesto da kao narod izađemo na ulicu, mi ćutimo. U tome saučestvuju i političke partije, koje se trude da uguše bes naroda.

Ova nesreća je pokazala da su diverzije takođe lako moguće, naročito kada se u obzir uzmu poslednja dešavanja na Kosmetu i u Ukrajini.

Projektom Rio Tinto predviđeno je da se prugama svakodnevno u Srbiji prevoze hiljade tona litijuma. Zamislite šta sve može da se desi. Ovakvi užasi kao u Pirotu će se, nažalost, sve češće dešavati – prognozira prof. dr Kuzović.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Više o ovome u video prilogu:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here